Google, acuzată de urmărirea locației

De Raoul Jurchela
Google, acuzată de urmărirea locației
© foto: www.pixabay.com
Google a fost acuzată că nu respectă legislația europeană privind protecția datelor atunci când urmărește locațiile utilizatorilor. O coaliție de șapte organizații de consumatori depune plângeri la autoritățile locale de reglementare în domeniul protecției datelor cu privire la sistemul de urmărire al Google.

Plângerile se bazează pe cercetarea efectuată de un membru al coaliției, care susține că oamenii sunt forțați să utilizeze sistemul de localizare.

Google a declarat că urmărirea a fost oprită în mod implicit și că poate fi oprită în orice moment de către utilizatori. Coaliția a declarat că Google a folosit „practici înșelătoare” pentru a-i face pe oameni să activeze diferitele sisteme de urmărire.

Consimțământul, a susținut coaliția, nu a fost dat în mod liber. În plus, coaliția a susținut că Google nu a oferit „informații clare” cu privire la ceea ce presupune predarea datelor. Datele privind locația pot oferi informații aprofundate despre stilul de viață al unei persoane, inclusiv despre convingerile religioase, activitatea politică, sănătatea și orientarea sexuală, potrivit declarației.

„Aceste practici neloiale lasă consumatorii în întuneric în ceea ce privește utilizarea datelor lor personale”, a declarat BEUC, vorbind pentru grupurile de consumatori. Organizațiile din Olanda, Polonia, Grecia, Norvegia, Slovenia, Suedia și Republica Cehă intenționează să depună plângeri la autoritățile locale de reglementate în temeiul Regulamentului European privind Protecția Datelor. Cele șapte organizații sunt membre ale BEUC – un grup umbrelă ce reprezintă și face lobby pentru grupurile europene pentru protecția consumatorilor, din Bruxelles.

Ca răspuns, Google a declarat: „Istoricul locațiilor este dezactivat în mod implicit și îl puteți edita, șterge sau întrerupe în orice moment. Dacă este activată urmărirea locației, aceasta va ajuta la îmbunătățirea serviciilor precum anticiparea traficului”.

Oricărei persoane care a întrerupt urmărirea i s-a spus că Google ar putea, „în funcție de setările individuale ale telefonului și aplicațiilor”, să colecteze date despre localizarea utilizatorilor. „Ne străduim constant să îmbunătățim controalele noastre și vom citi cu atenție acest raport pentru a vedea dacă există lucruri pe care le putem însuși”, a susținut Google.

SURSA: smartnews.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor