Ghiozdane cu rechizite pentru copiii din Sipet, Timis. Un copil a donat doua alocatii pentru a ajuta un elev

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Ghiozdane cu rechizite pentru copiii din Sipet, Timis. Un copil a donat doua alocatii pentru a ajuta un elev
© TION: Ghiozdane cu rechizite pentru copiii din Sipet, Timis
Campania “Vreau și eu la școală!”, demarată de Asociația WorldTeach, din Timişoara, a ajuns la primii beneficiari. Astfel, 25 de copii din Șipet, județul Timiș, au primit un ghiozdan nou, echipat cu rechizitele necesare începerii anului școlar și dulciuri. Copiii provin din familii cu o situație financiară precară și sunt elevi în clasele I-IV.

Campania „Vreau și eu la școală!” s-a născut din constatarea dureroasă că un număr semnificativ de copii din mediul rural, dar și urban, nu au posibilitatea de a-și cumpăra un ghiozdan și rechizitele necesare pentru a merge la școală și abandonează sistemul de învățământ. Deși inițial reprezentanții WorldTeach și-au propus să ajute 30 de copii, numărul acestora a crescut pe durata desfășurării campaniei.

“Oamenii au reacționat incredibil, cu bunătate, umanitate și generozitate! Am primit donații, bani, ghiozdane, rechizite de la oameni de la care nu ne așteptam. Printre oamenii geneneroși care au donat și ne-au rămas la inimă au fost un pensionar, un copilaș de 5 ani, care și-a donat două alocații pentru a aduce un zâmbet pe chipul unui copil mai puțin norocos, dar și un copil de clasa a III-a care a dorit să pregătească un ghiozdan identic cu al lui unui copil care nu și-l permitea. Cu siguranță că fiecare donație are o poveste” spune președintele WorldTeach, Beniamin Lup.

Proiectul a fost implementat în localitatea Șipet de Constanța Avram, referent economic al Asociației WorldTeach.

”Cumpăram un ghiozdan fiului meu Andrei, când mi-am dat seama câți copii nu vor putea merge la școală datorită nevoilor. Doresc să putem ajuta acești copiii să pășească pe poarta școlii cu capul sus. Se poate!”, a declarat inițiatoarea proiectului.

Deși cei mai mulți dintre cei care au donat au dorit să rămână anonimi, reprezentanții WorldTeach i-au îndemnat să le scrie câteva cuvinte copilului pe care l-au ajutat și să își lase datele de contact, pentru a fi informați și a vedea exact unde a ajuns donația lor. Echipa WorldTeach a vrut să își arate recunoștința pentru oamenii care s-au implucat în proiect și le-a acordat tuturor titlul simbolic și o diplomă de “Om bun”.

”Este minunat să te poți implica în a fi alături de un copil la început de drum. Acel copil pe care îl ajuți astăzi, poate fi medicul care mâine îți va salva viața. Sunt încântată de fiecare telefon prin care oamenii își exprimă dorința de a ajuta și a aduce zâmbete altora,” spune Alexandra Molodoi, coordonator media și marketing al Asociației WorldTeach.

Următoarele ghiozdane vor fi împărțite în data de 14 septembrie, în prima zi a noului an școlar, în Timișoara. Pentru că au fost mulți oameni care au dorit să se implice, dar și foarte multe cazuri de copii care au nevoie de ajutor, reprezentanții WorldTeach au decis să mărească termenul de strângere a donațiilor. Astfel, cine dorește să ajute o poate face până la sfârșitul săptămânii. Toate detaliile legate de campanie și despre modalitatea de face o donație se regăsesc pe pagina de Facebook, dar și la numărul de telefon 0752 060 075, persoană de contact – Alexandra Molodoi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !