Ghidul inscrierii in clasa pregatitoare pentru parintii timiseni

De Adriana Ardelean
Reactualizat la:
Ghidul inscrierii in clasa pregatitoare pentru parintii timiseni
În 2 aprilie încep înscrierile pentru clasa pregătitoare. În Timiș vor fi organizate 271 de clase, pentru care sunt disponibile 7000 de locuri. Părinții pot opta pentru înscrierea la școala de circumscripție, situație în care copilul este automat înscris.

Cei care nu știu la ce școală sunt arondați pot afla aici. Cei care vor să își înscrie copiii la o altă școală decât cea de circumscripție, vor avea posibilitatea în funcție de locurile disponibile, pe baza criteriilor generale. În total în Timiș sunt 1884 de locuri disponibile pentru această categorie. Criteriile generale dau prioritate la înscriere copiilor care au un tip de handicap, care sunt orfani de unul sau de ambii părinți, provin din case de copii sau centre de plasament, au un frate sau o soră înmatriculați la unitatea de învățământ dorită. Pe lângă acestea, fiecare școală poate aplica criterii specifice, care au fost aprobate de către Inspectoratul Școlar Timiș. Lista școlilor care organizează clasa pregătitoare este disponibilă aici.

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2013, inclusiv. Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, inclusiv, pot fi înscriși în clasa pregătitoare numai dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. În Timiș au fost organizate 40 de centre de evaluare, dintre care 12 sunt în Timișoara. Lista centrelor de evaluare se găsește aici.

Înscrierile vor avea loc la unitatea de învățământ la care se dorește înscrierea copilului, acolo unde se vor găsi și cererile tip. Acestea pot fi completate si online, formularele fiind disponibile la adresa

www.edu.ro începând cu 2 aprilie. Cererile vor trebui totuși validate la unitatea de învățământ la care se dorește înscrierea. Actele necesare pentru înscriere sunt: cerere-tip, copii dupa actul de identitate al părintelui/tutorelui legal, certificatul de naștere al copilului, documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare unde este cazul. În funcție de criteriile specifice stabilite de fiecare școală, acestea pot fi solicitate pentru dosar.

Înscrierile vor avea loc în două etape. Prima etapă se desfășoară în perioada 02-22 aprilie, iar cea de-a doua în perioada 08-17 mai. După fiecare etapă de înscriere locurile disponibile vor fi afișate de către unitățile de învățământ.

Părinții care au nelămuriri sau au nevoie de informații suplimentare le pot obține telefonic la numărul de telefon 0800816256 începând cu 1 aprilie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor