Gaura de 5,6 milioane de euro in bugetul Primariei Timisoara data de fostul administrator al cimitirului de pe Sirianu

De B.A.M
Gaura de 5,6 milioane de euro in bugetul Primariei Timisoara data de fostul administrator al cimitirului de pe Sirianu
© TION: Gaura de 5,6 milioane de euro in bugetul Primariei Timisoara data de fostul administrator al cimitirului de pe Sirianu
Viceprimarul Traian Stoia susţine că fostul administrator al cimitirului de pe strada Rusu Şirianu a lăsat o gaură în bugetul Primăriei Timişoara de aproximativ 5,6 milioane de euro. Acest lucru ar fi fost posibil, potrivit edilului, deoarece firma care a concesionat cimitirul nu şi-a plătit redevenţa, iar angajaţii primăriei nu s-au chinuit să recupereze datoriile timp de opt ani.


Stoia susţine că, potrivit unui raport al Curţii de Conturi, în perioada 2004-2012, firma Cosimpex SRL, care concesionase cimitirul de pe strada Rusu Şirianu, nu a plătit redevenţele şi nici penalităţile ce decurgeau din neplata datoriilor, cauzând un prejudiciu Primăriei Timişoara de 25 de milioane de lei (aproximativ 5,6 milioane de euro).

În opinia viceprimarului, interesant este că în perioada respectivă în Primăria Timişoara funcţiona un birou de recuperări ale creanţelor, format din nouă persoane, însă acestea nu au reuşit să recupereze datoriile de la concesionarul cimitirului.

Stoia mai spune că a fost posibil să se ajungă la această datorie deoarece Primăria Timişoara nu a putut să rezilieze contractul cu firma concesionară în momentul în care nu au mai fost plătite redevenţele, prevederile acestuia fiind de aşa natură încât decizia a trebuit să fie luată de instanţele de judecată. Iar până la decizia finală a instanţei au trecut ani buni, timp în care datoriile şi penalităţile s-au strâns.

Mai mult, viceprimarul spune că municipalitatea timişoreană nici nu va vedea vreodată aceşti bani, deoarece firma a intrat în insolvenţă.

„La ora actuală, după procese consecutive, firma e în insolvenţă şi în patrimoniul ei e o carcasă de Dacie şi vreo 90 de bani în cont. Nu cred că se vor mai recupera aceşti bani”, mai spune Stoia.

Pentru ca această situaţie să nu se mai repete, Primăria Timişoara a introdus mai multe clauze noi în contractele pe care le încheie cu concesionarii cimitirelor din oraş. Una dintre acestea stipulează că aceste firme sunt obligate acum să achite redevenţele în avans, iar o alta că Primăria Timişoara are dreptul de reziliere a acestor contracte în cazul în care datoriile încep să se adune, fără să mai trebuiască să se apeleze la instanţele de judecată.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor