Gara de Nord din Timisoara intra in reabilitare totala, din bani europeni

De Adrian Panduru
16Comentarii
Gara de Nord din Timisoara intra in reabilitare totala, din bani europeni
Gara de Nord din Timișoara intră, în sfârșit în reparații capitale. Au mai fost făcute lucrări de reparații, pe ici, pe colo, de-a lungul timpului, dar acum va demara o reabilitare totală a porții feroviare de intrare în urbea de pe Bega. Reprezentanții Ministerului Transporturilor, aflați zilele trecute la Timișoara, nu au precizat însă suma care va fi alocată gării din Timișoara pentru reabilitare.

Conform secretarului de stat în Ministerul Transporturilor Dragoș Titeu, Gara de Nord din Timișoara va intra în reabilitare alături de alte 46 de staţii CFR din țară. Este vorba de un proiect european în valoare de 82,3 milioane de euro. Sumele nu au fost defalcate pentru fiecare gară în parte, dar urmează să se facă acest lucru.

Ministerul Transporturilor a mai alocat în acest an 2 milioane de lei pentru reparaţii la corpul principal de clădire al gării.

„Se va realiza modernizarea a 47 de stații CFR, cu finanțare din fonduri europene. Se va include și Gara din Timișoara, care va fi reabilitată în întregime. Am mai alocat anul acesta peste două milioane de lei pentru mici lucrări de reparații la persoane, la clădiri, și alte lucrări de reparații”, a spus Dragoș Titeu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, care a declarat că deocamdată nu se știe suma alocată gării din urbea de pe Bega prin proiectul european.

Printre gările care intră în reabilitare se numără și cele din Caransebeş, Băile Herculane, Orşova și Simeria.

Între timp, la Gara de Nord din Timișoara au loc tot felul de modernizări, uși de intrare cu fotocelulă (deocamdată sunt „uși provizorii” după cum scrie la intrarea în gară și „șantier în lucru”), iar holul casei de bilete va fi „tapetat” cu piatră naturală.

“În acest moment aşteptăm autorizaţia de construcţie pentru holul casei de bilete. Acesta va fi schimbat pe întreaga suprafaţă, se va pune piatră naturală, iar uşile de acces înspre casele de bilete şi cele înspre peroane vor fi prevăzute cu fotocelulă. Zilele următoare este termenul pentru finalizarea corpului de clădire dinspre staţie”, a spus Ion Simu, directorul Regionalei CFR Timişoara.

 16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor