Gaming-ul începe să arate a mainstream

Reactualizat la:
Gaming-ul începe să arate a mainstream
© foto: e-mag
ADVERTORIAL. La ce te gândești atunci când auzi de gaming? Sisteme mari, multe culori și un design ce pune accent pe modularitate și un control cât mai bun ar trebui să fie printre primele gânduri. Iar acestea sunt cât se poate de adevărate. Producătorii de sisteme și accesorii de gaming nu se feresc să ofere gamerilor exact ceea ce își doresc: produse cu un look dominant, agresiv, contrastant față de tot ceea ce se găsește în mainstream.

Cei care nu sunt pasionați de gaming preferă designul minimalist, curat, care se poate integra în orice peisaj: de la birou, la canapeaua de acasă. Poate chiar și în concediu, în cazul în care ai nevoie să fii conectat atunci când ar trebui să te relaxezi. Din fericire, și gamerii se maturizează. Odată cu ei, și cerințele lor se schimbă, iar producătorii au băgat de seamă acest lucru.

Astfel, au apărut sistemele de gaming portabile, dar care pun accent pe minimalism și portabilitate. Spre deosebire de ultrabook-urile cu care ne-am obișnuit în ultimii ani, laptopurile de gaming moderne includ câteva specificații foarte apreciate de gameri.
Cea mai importantă dintre acestea este placa video. Majoritatea ultrabook-urilor se mulțumesc doar cu cipuri integrate, de cele mai multe ori din familia Intel. Un laptop Alienware m15, produsul de nișă dezvoltat de către Dell, poate fi configurat cu placa NVIDIA RTX 2080, cea mai recentă soluție grafică mobilă și cea mai apreciată, conform multor gameri.

Un alt aspect pe care gamerii îl apreciază este iluminarea tastaturii, lucru pe care noile laptopuri de gaming îl oferă. Rapiditatea este, de asemenea, crucială pentru performanțe în gaming, iar soluțiile producătorilor precum Alienware, Lenovo, ASUS sau Razer includ ecrane cu rată de refresh de până la 240Hz. Ca să vă faceți o idee, cele mai noi iPad Pro includ ecrane cu rată de refresh de 120Hz, fiind considerate revoluționare. Așa că vă puteți da seama ce tip de performanță oferă aceste laptopuri.
La capitolul procesoare, a opta generație Intel-Core reprezintă norma în majoritatea cazurilor. Cele mai accesibile modele pornesc de la variante Quad-Core. Cele mai performante au trecut deja la a noua generație de procesoare Intel-Core, în variantele Hexa-Core.

Pentru că gamerul de ieri s-a maturizat și poartă mai multe responsabilități decât în urmă cu 10 ani, producătorii de laptopuri de gaming includ o gamă variată de conectori. USB-C, USB-A 3.1, HDMI, Mini DisplayPort, chiar și clasicul port LAN (RJ45) pot fi găsite pe aproape orice laptop de gaming din oferta celor mai mari producători. Aceste caracteristici înseamnă că gamerul de astăzi se poate conecta atât la perifericele office, cât și la cele care îi aduc cele mai mari performanțe în jocurile preferate.

Nici culorile nu mai sunt atât de extravagante ca în trecut. Laptopuri de gaming albe sau negre, trădează puterea care se află sub tastatură. Doar câteva accente de culoare și un logo cunoscut de către toți gamerii arată că ceea ce se află în mâinile tale poate întrece orice ultrabook la capitolul performanță.

Tu ți-ai cumpăra un laptop care să arate office, dar care să îți ofere cât mai multe FPS-uri în jocurile preferate?

(158127)
Regulament de plasare a anunturilor