Fundatia Pentru Voi Timisoara a castigat concursul EuropAffiche

De Delia S. Barbu
Reactualizat la:
Fundatia Pentru Voi Timisoara a castigat concursul EuropAffiche
Gianina Gendelon, Lenuţa Gherbasina, Dana Mihuţ, Maria Botez, Daniel Pătraşcu şi Gheorghe Martinec, coordonaţi de Radu Sudrijan, au câştigat locul I la concursul EuropAffiche. Cei şase timişoreni de la Fundaţia “Pentru Voi” vor merge, în 21 iunie, la Consiliul Europei din Bruxelles pentru a-şi prezenta lucrările şi a expune afişul câştigător.

Cei 6 membri ai echipei Fundaţiei “Pentru Voi” au participat în concurs cu un afiş pe tema “Crăciunul în Romania, Olanda şi Franţa”. “Ei au prezentat ţările şi simbolurile fiecăreia, tradiţiile de Crăciun, asemănări şi deosebiri dintre acestea şi au cântat colinde tradiţionale din România. Cei 6 tineri s-au prezentat siguri pe ei, cu o atitudine foarte relaxată, au glumit mereu şi au ridicat sala în picioare prin naturaletea şi spontaneitatea lor”, au spus reprezentanţii organizaţiei.

Concursul EuropAffiche a avut loc săptămâna trecută, la Bucureşti şi a constat în prezentarea unui afiş pe tema sărbătorilor tradiţionale europene, în prezenţa a peste 100 de persoane şi a unui juriu de excepţie, din care a făcut parte soţia Ambasadorului Irlandei, un delegat de la Ambasada Franţei, o profesoară a Universităţii de Arte Plastice din Bucureşti, iniţiatorul concursului Elisabeth Bisbrouck – Fundaţia Jerome Lejeune.

Proiectul EuropAffiche a fost organizat prima oară în Romania de Asociaţia ALTERNATIVA 2003, în parteneriat cu DGASPC Sector 1, Ambasada Franţei, Fundaţia Jerome Lejeune din Franţa şi TVR1. Concursul face parte din proiectul EuropAffiche care constă în realizarea unui afiş pe o temă impusă – Sărbătorile Tradiţionale Europene – tratată în mai multe ţări europene şi îşi propune implicarea tinerilor cu dizabilităţi intelectuale într-o activitate de creaţie, pentru a le pune în valoare potenţialul artistic şi capacitatea de exprimare.

Cei 6 tineri de la Pentru Voi au fost selectaţi în urma unei preselecţii la care au participat peste 40 de persoane cu dizabilităţi intelectuale. Echipa câştigătoare va merge la Bruxelles la invitaţia europarlamentarului Cristian Buşoi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !