Reabilitare si dotari pentru sectia de Oncologie a Spitalului de Copii din Timisoara, cu bani de la minister

De Adrian Panduru
Reabilitare si dotari pentru sectia de Oncologie a Spitalului de Copii din Timisoara, cu bani de la minister
© TION: Reabilitare si dotari pentru sectia de Oncologie a Spitalului de Copii din Timisoara, cu bani de la minister
Spitalul de Copii Louis Ţurcanu din Timişoara şi alte trei centre regionale din ţară vor beneficia de reabilitarea secţiilor de oncologie, printr-un proiect al Ministerului Sănătăţii. Ministerul de resort a atras fonduri de 5,6 milioane de euro pentru îmbunătățirea serviciilor din domeniul hematologiei și oncologiei pediatrice.

Ministerul Sănătății și Institutul Oncologic “Prof. Dr. Al.Trestioreanu” București au semnat în data de 30.06.2015 contractul de finanțare pentru proiectul “Îmbunătățirea serviciilor acordate în domeniul hematologiei și oncologiei pediatrice în România, prin achiziția de bunuri, servicii și lucrări de specialitate”.

Proiectul este în valoare de 5.655.653 euro ( 25.130.894,11 lei) din care contribuția Ministerului Sănătății este în cuantum de 848.347,95 euro (3.769.634,12 lei) și contribuția norvegiană în cuantum de 4.807.305,05 euro ( 21.361.259,99 lei).

Obiectivul proiectului este îmbunătățirea asistenței medicale în domeniul hematologiei și oncologiei pediatrice în România, prin asigurarea infrastructurii de bază pentru un număr de 4 centre regionale din țară. Parteneri proiectului sunt: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara, Institutul Oncologic “Prof.Dr.I.Chiricuță” Cluj-Napoca și Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii “Sf. Maria„ Iași.

“Aceștia vor beneficia de reabilitarea secțiilor de profil, de dotare cu echipamente necesare, inclusiv aparate RMN și de anestezie”, transmit reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Conform oficialilor de la Spitalul de Copii din urbea de pe Bega, la Timişoara nu va ajunge şi un aparat RMN, dar vor ajunge alte echipamente necesare unităţii sanitare.

Un alt aspect important al proiectului este instruirea acordată unui număr de 289 de persoane, în scopul îmbunătăţirii activităţii personalului care lucrează în hematologie şi oncologie pediatrică (medici, asistente, infirmiere).

“Ne dorim ca toate acestea să conducă la creșterea ratei de diagnostic în stadii precoce, curabile a cazurilor de hematologie și oncologie pediatrică, precum și a ratei de vindecare, folosind infrastructura modernă ce va fi achiziționată prin proiect”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Nu se ştie însă, deocamdată, când va fi pus în practică acest proiect .

“Este o discuţie de principiu. Fondurile vor veni cel mai probabil la finalul anului în curs sau la începutul anului viitor”, spune Ovidiu Adam, managerul Spitalului de Copii din Timişoara.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor