Firmele care angajeaza stagiari primesc bani de la bugetul de somaj

De M. Hoster
Firmele care angajeaza stagiari primesc bani de la bugetul de somaj
Statul vine în sprijinul tinerilor absolvenţi de facultate. Astfel, firmele care angajează stagiari, vor primi susţinere financiară de la bugetului asiguărilor de şomaj. Iar suma nu este deloc mică, este de peste 1.100 de lei.

Începând cu data de 12 martie 2014, va intra în vigoare Legea privind efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior. În conformitate cu prevederile acestui act normativ, angajatorii care încheie un contract de stagiu cu absolvenții de învățământ superior primesc lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe perioada derulării contractului de stagiu, o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare (750 lei). Suma lunară se acordă angajatorilor proporţional cu timpul efectiv lucrat de stagiar şi poate ajunge la 1.125 de lei.

Legea reglementează, pentru absolvenţii de învăţământ superior, perioada de 6 luni de debut în profesie.

Scopul efectuării stagiului este de a asigura tranziţia absolvenţilor de învăţământ superior de la sistemul de educaţie la piaţa muncii, de a consolida competenţele şi abilităţile profesionale pentru adaptarea la cerinţele practice şi exigenţele locului de muncă şi pentru o mai rapidă integrare în muncă, precum şi de dobândire de experienţă şi vechime în muncă şi, după caz, în specialitate.

Perioada de stagiu se desfăşoară pe baza unui program de activităţi aprobat de angajator, la propunerea conducătorului compartimentului în care îşi desfăşoară activitatea stagiarul. Pe durata stagiului, tânărul va fi coordonat și supravegheat de un mentor desemnat de angajator.

Contractul de stagiu se încheie odată cu încheierea contractului individual de muncă, durata stagiului fiind de 6 luni, cu excepţia situaţiilor în care prin legi speciale este prevăzută o altă perioadă de stagiu.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor