Fii eroul din umbra! Poti salva o viata daca te inscrii in Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem

De Adrian Panduru
Fii eroul din umbra! Poti salva o viata daca te inscrii in Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem
© Tion: Fii eroul din umbra!
Te poți înscrie în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice și poți salva o viață. La fiecare 3 minute, în lume, un om este diagnosticat cu un cancer de sânge. Mulți dintre ei pot fi vindecați prin transplant cu celule stem hematopoietice de la un donator compatibil…

Șansele de a găsi un donator-pereche sunt însă doar de 50%: numai pentru unul din doi pacienți români a căror viață depinde de un transplant de celule stem hematopoietice de la un donator neînrudit. Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice reușește să găsească un donator voluntar compatibil. Deși Registrul Național numără în prezent aproape 50.000 de posibili donatori, acesta este prea mic pentru a găsi donator-pereche tuturor pacienților români care așteaptă să fie vindecați. Așa că vă puteți înscrie în acest registru și puteți fi un posibil donator.

Vă puteți înscrie aici.

Dacă numărul de donatori voluntari înscriși ar ajunge la 100.000, atunci șansele pacienților români de a avea un donator-pereche ar ajunge la 75%.

„Dezvoltarea Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice înseamnă, practic, mai multe șanse la viață pentru pacienții români care au nevoie de transplant de celule stem hematopoietice, având în vedere că probabilitatea identificării unui potențial donator compatibil este mai ridicată în rândul persoanelor din aceeași zonă geografică, respectiv aceeași grupă populațională. În plus, identificarea unui donator voluntar compatibil în Registrul Național înseamnă o înjumătățire a timpului de așteptare de la găsirea donatorului-pereche până la realizarea procedurii de transplant, comparativ cu situația în care donatorul este dintr-o altă țară. Deocamdată, pentru 1 din 10 pacienți români donatorul compatibil care i-a salvat viața a fost găsit în Registrul Național”, transmit reprezentanții Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice este interconectat cu registre ale donatorilor din peste 40 de țări, iar împreună toate Registrele numără peste 30 milioane de posibili donatori voluntari.

„Fiecare persoană înscrisă în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice este eroul din umbră și poate fi șansa la viață pentru un pacient care are indicație de transplant de celule stem hematopoietice. Creșterea Registrului Național prin înscrierea unui număr cât mai mare de români din toate zonele țării, este esențială pentru jumătate din pacienții români pentru care din păcate nu găsim donatori compatibili niciunde în lume. Înscrierea în Registru nu înseamnă automat donare – numai 1 din 450 de posibili donatori voluntari este identificat ca fiind compatibil cu un pacient și ajunge să doneze efectiv.”, a declarat dr. Aurora Dragomirișteanu, Directorul General al Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Anul acesta, în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice s-au înscris peste 10.000 de donatori, iar mulți dintre aceștia s-au înregistrat în urma campaniei „Donează o șansă la viață: Fii Eroul din umbră!”, care a avut loc și la Timișoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor