Fiecare asociatie de proprietari trebuie sa aiba carte de imobil

De Marcel Hoster
3Comentarii
Fiecare asociatie de proprietari trebuie sa aiba carte de imobil
© Foto: arhivă
Conform legislației în vigoare, fiecare asociaţie de proprietari trebuie să deţină o carte de imobil, care să fie ţinută la zi. În acest scop trebuie să fie desemnată o persoană care să se ocupe de această carte, iar dacă nu se ţine de treabă poate fi sancţionat.

Asociațiile de locatari/proprietari, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința şi actele de identitate ale cetățenilor români, au o serie de obligații legate de ţinerea unei cărţi de imobil.

Federația Asociațiilor de Locatari Timișoara – FALT reamintește că ”Responsabilul cărții de imobil are obligația să înscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliază sau au reședința în imobilul respectiv şi să o prezinte, la cerere, polițiștilor sau lucrătorilor serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor. Cartea de imobil se întocmește într-un singur exemplar, care se păstrează la responsabilul cărții de imobil”.

Încălcarea dispozițiilor prevăzute în ordonanța de urgență atrage, după caz, răspunderea civilă, materială, disciplinară sau contravențională a persoanelor vinovate. Pentru a nu fi pasibilă de amendă, asociația de proprietari trebuie să desemneze o persoană care să completeze cartea de imobil.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor