Fetele care programează și excelează în Visma Software România

Reactualizat la:
Fetele care programează și excelează în Visma Software România
© foto: Visma Software
ADVERTORIAL. Pe 8 martie le sărbătorim pe ELE. Sunt soțiile, iubitele, surorile, prietenele, mamele și colegele noastre, iar luna aceasta le este dedicată încă din anul 1975. Astăzi, le celebrăm pe fetele din echipa Visma, care programează, inovează și excelează într-un domeniu al logicii, al rațiunii și într-o lume de care nu toate femeile sunt atrase.

Andreea Gheorghiță este Junior Software Developer la Visma Software România în Timișoara și spune că a fost mereu pasionată de matematică și ulterior de programare datorită gândirii aparte care este necesară acestui domeniu. A scris prima linie de cod în primul an de liceu cu un creion, pe foaie, în limbaj pseudocod. A învățat să gândească în cod, iar după terminarea studiilor a lucrat ca stagiar în mai multe companii din Timișoara și apoi la Google în Londra și Zurich.

”Sfatul meu pentru toate tinerele care vor să exceleze într-un domeniu de acest fel este să aibă încredere în ele și să nu se teamă să iasă din zona de confort. Poate de multe ori ne este teamă să încercăm, de frica unui eșec, însă până la urmă nu ai nimic de pierdut dintr-o greșeală, ci doar de învățat, pe principiul”, consideră Andreea Gheorghiță.

În IT, cei ce vor să exceleze trebuie să fie mereu la curent cu toate noutățile și pregătiți pentru toate schimbările. Și, pentru că în echipă totul este mult mai ușor, colegii sunt cei care te pot ajuta să te adaptezi și să excelezi într-un domeniu dinamic. De coordonarea a două echipe se ocupă Simona Mihalescu, Team Manager la Visma Software România. Cariera ei a început la catedra de Informatică a unui liceu din Timișoara, apoi a lucrat ca programator timp de 12 ani, ulterior ca Tester, Release Coordinator și Project Manager timp de 4 ani. Acum, coordonează două echipe în Visma. Nu privește domeniul ca o provocare, ci ca un drum al dezvoltării. Ce o inspiră?

”Einstein. Teoria Relativității și teoria cuantică a tuturor lucrurilor care ne înconjoară de la știință, natură, relații umane, oameni”, spune Simona Mihalescu, Team Manager la Visma Software în Timișoara.

Pasiunea pentru domeniul IT poate veni și întâmplător, atunci când te pregătești pentru cu totul alt domeniu. Și nu trebuie să scrii cod pentru a lucra într-o companie multinațională. Denisa Delinius, Operations Manager la Visma în Sibiu, a descoperit lumea Tehnologiei Informației întâmplător.

”Mă pregătisem pentru criminalistică, după două facultăți de profil urmate în Suedia și Danemarca. Am primit un telefon într-o zi de la o persoană foarte hotărâtă să mă alătur unei companii de software development, pe partea de management. Oferta a fost de nerefuzat, așa că am pus crimele pe standby. (…) Pasiunea a crescut pe parcurs în cei 7 ani de IT și nu am regretat nicio secundă decizia de a schimba domeniul 180 de grade”, spune Denisa Delinius, care în prezent lucrează pe partea de general management pentru mai multe echipe de software development.

Pasiune, determinare și puțin curaj. Curiozitate, încredere și dorință de dezvoltare. Acestea par să fie ”ingredientele” unei cariere de succes în domeniul IT pentru colegele noastre, în luna martie și în toate celelalte 11 luni din an.

(159911)
Regulament de plasare a anunturilor