Festivalul Berii nu se mai tine la stadion, gata si cu sponsorizarile pentru oras

De A.S.
28Comentarii
Festivalul Berii nu se mai tine la stadion, gata si cu sponsorizarile pentru oras
© TION - Festivalul Berii nu se mai tine la stadion, gata si cu sponsorizarile pentru oras
Așa cum anunțau încă de acum un an oficialii Primăriei Timișoara, nu se mai permite organizarea de festivaluri pe platoul de la Stadionul „Dan Păltinişanu”, pentru că oamenii care locuiesc în zonă reclamă de ani gălăgia şi mizeria. Nici Festivalul Berii nu se mai ţine la stadion, aşa că cei de la Ursus Breweries şi-au exprimat intenţia de a rezilia contractul pe care îl aveau cu primăria, prin care s-au angajat să sponsorizeze cu 300.000 de euro, în trei ani, diferite evenimente şi proiecte pentru oraş.

Primarul Nicolae Robu anunţa încă de anul trecut că evenimentele gen Festivalul Berii şi Festivalul Vinului vor fi mutate de la Stadionul „Dan Păltinişanu” la Pădurea Verde.

Serbările Timişoreana s-au desfăşurat însă tot la stadion anul trecut, iar Festivalul Vinului a fost mutat, cu tot kitschul aferent, în centru, în Parcul Rozelor, zona transformându-se într-un talcioc în care fiecare a vândut ce a vrut, de la prosoape şi gablonţuri la sutiene şi ciorapi, în fum de mici şi miros de hamsii.

Reprezentanţii municipalităţii au anunţat că Festivalul Vinului nu va mai avea loc în Parcul Rozelor, iar de anul acesta nici amatorii de bere nu se vor mai întâlni la stadion – poate doar prin tribune, atunci când sunt meciuri – pentru că Serbările Timişoreana nu se vor mai desfăşura acolo.

Un proiect de hotărâre care urmează să intre în atenţia consilierilor locali vizează acceptarea rezilierii contractului de sponsorizare încheiat de primărie cu Ursus Breweries, ca urmare a deciziei autorităţilor locale.

SC Ursus Breweries SA şi-a exprimat intenţia de a rezilia de drept contractul de sponsorizare. În baza HCL nr. 155/29.03.2013, de modificare a Hotărârii Consiliului Local nr. 144/2012 privind aprobarea încheierii protocolului de colaborare între Municipiul Timişoara şi SC Ursus Breweries SA, Consiliul Local Timişoara a aprobat Protocolul de colaborare şi Contractul de sponsorizare nr. 8837/29.03.2013, prin care SC Ursus Breweries SA sponsorizează Primăria Municipiului Timişoara cu suma de 300.000 euro, pentru o perioadă de 3 ani, pentru organizarea evenimentelor cultural-artistice, educaţionale, sportive, precum şi lucrărilor în domeniul reabilitării clădirilor istorice sau de înfrumuseţare a oraşului, materialelor şi evenimentelor de promovare a imaginii oraşului, acţiunilor de mediu sau de promovare a Timişoarei în competiţia Capitală Europeana a Culturii 2021”, au explicat reprezentanţii municipalităţii.

Parteneriatul era valabil pe o perioadă de trei ani începând cu august 2012.

Oficialii primăriei spun că anul acesta Festivalul Berii se va desfăşura în perioada 5-7 iunie, dar că organizatorii nu au fost mulţumiţi de amplasamentele care le-au fost propuse.

Ca urmare a faptului că locaţia, respectiv platoul din exteriorul Stadionului Dan Păltinişanu, nu mai este o opţiune viabilă pentru desfăşurarea evenimentului Serbările Timişoreana ‐ din cauza numeroaselor sesizări pe care le‐au făcut locatarii din zonă, cerând municipalităţii să mute amplasamentul destinat desfăşurării evenimentelor într‐o altă locaţie ‐, au fost căutate soluţii pentru identificarea unei alte locaţii optime desfăşurării acestui eveniment. Cu toate acestea, prin adresa nr. CP 2015‐212/05.05.2015, compania Ursus Breweries şi-a exprimat intenţia rezilierii de drept a contractului de sponsorizare (…), având în vedere că propunerile pe care Primăria Municipiului Timişoara le‐a înaintat ca variante de amplasament nu au fost agreate cu compania Ursus Breweries, dar şi perioada scurtă rămasă până la data planificată pentru desfăşurarea Serbărilor Timişoreana”, se arată în referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Câţi bani ar fi trebuit să mai primească municipalitatea, cu titlu de sponsorizare, dacă s-ar fi continuat cu festivalul la stadion? „Ultima tranşă de bani este de 50.000 de euro conform contractului şi suma nu se va mai da”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Alina Pintilie. Şi s-ar fi putut ajunge, bineînţeles, la prelungirea contractului, ceea ce ar fi implicat alte sponsorizări pentru distracţia şi deranjul de la stadion.

Articole pe aceeași temă:

Festivalul Vinului nu se mai tine in Parcul Rozelor. Autoritatile isi asuma kitschul organizat

Exclusivitatea la Festivalul Berii costa. Ursus va plati Primariei Timisoara 300.000 de euro

Gata cu festivalurile la Stadionul Dan Paltinisanu. Primaria le muta la Padurea Verde28Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor