Fără parcare etajată în Martirilor, dar vom avea în Soarelui și în Dacia. Poate și în Lipovei

De Roxana Deaconescu
26Comentarii
Fără parcare etajată în Martirilor, dar vom avea în Soarelui și în Dacia. Poate și în Lipovei
© foto: arhivă
După mai bine de un an și jumătate de discuții și promisiuni, primarul Robu schimbă iarăși planurile pentru primele parcări etajate din cartierele Timișoarei. Nu e loc de ele în zona Girocului, dar s-a găsit un loc excelent în Soarelui. Rămân în picioare cea din cartierul Dacia și cea de pe str. Liniștei. Când vor fi bani.

Edilul Nicolae Robu spune că zilele acestea se va întâlni cu proiectantul primei parcări de cartier din Timișoara, reprezentantul unei firme din Cluj cu care SDM a încheiat un contract. După mai bine de un an și jumătate de discuții, promisiunile s-ar putea concretiza în curând. Primarul e sigur de acest lucru.

„Voi avea o întâlnire cu proiectantul parcării multi-nivel, nu mai țin minte exact când îmi scria directorul de la SDM prin SMS că va veni și sper că intrăm în linie dreaptă pentru cea din zona de nord –Dacia și pentru cea din zona de sud – Soarelui, dintre Sirius și ramura Aleea Cristalului dinspre nord, după blocul nou cu multe etaje”, a anunțat, marți, primarul Timișoarei.

Este pentru prima dată când edilul-șef vorbește despre o astfel de parcare în cartierul Soarelui, pe care dorește să-l transforme în primul cartier „compact din oraș completamente amenajat modern”. S-a discutat inițial despre trei astfel de parcări etajate, două în Girocului și alta pe str. Liniștei, în cartierul Lipovei, dar în Girocului s-a renunțat la idee, pentru că cei ce locuiesc în zonă i-au spus primarului că nu merită investiția și că nu vor ieși multe locuri de parcare în plus. A apărut apoi varianta Dacia, pe str. Ulmului, de unde au fost demolate mai multe garaje. Edilul-șef insistă în continuare că acolo va fi ridicată prima parcare cu mai multe etaje.

„În Soarelui este terenul liber, acolo au fost demolate toate garajele, au fost cele mai multe, locul este curățat, spațiul este foarte larg. Acolo am dat proiectantului să vină cu o viziune, că se pretează să facem o parcare multi-nivel, mai ales că sunt blocuri cu opt-zece etaje în vecinătate. Prima va fi cea din Dacia, pentru că acolo suntem mai avansați. O să merg și pe Calea Martirilor, să vedem zona unde să intervenim, pentru a elibera terenul pe partea dreaptă cum se merge spre Giroc, pentru a construi și acolo, dar acolo mă tem că nu vom putea face parcare multi-nivel, pentru că nu e spațiu suficient de larg. Trebuie să avem în vedere că pentru parcările multi-nivel trebuie să respecți normele urbanistice în ceea ce privește distanța față de clădirile existente. Asta îngustează parcarea și nu merită să te întinzi pe verticală. Aici în mod sigur merită, între Sirius și Aleea Cristalului, și în mod sigur merită în Dacia”, a explicat Nicolae Robu pentru tion.ro.

La insistențele reporterului tion.ro, edilul-șef ne-a mărturisit că nu a uitat nici de parcarea etajată promisă pe str. Liniștei, dar prioritățile sunt Soarelui și Dacia.

„Nu am renunțat la cea de pe Liniștei, astea sunt priorități, de îndată ce suntem în măsură să intervenim alocăm și banii necesari pentru ele”, a conchis Robu.

Mai menționăm că proiectele ar trebui să fie identice, fiecare parcare urmând să aibă un nivel „ușor subteran, aproximativ demisol” și un etaj la nivelul solului.

Articole pe aceeași temă:

Promisiunea perpetuă: prima parcare etajată de cartier e tot la stadiul de proiect

Prima parcare etajată din Timișoara nu se mai face. Robu vrea în Dacia și Lipovei

Robu se laudă cu cea mai mare zonă compactă din oraș completamente amenajată modern, în Soarelui

Prima parcare etajata de cartier se face in Girocului si va avea iarba si copaci pe acoperis. SDM o proiecteaza26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor