Facultatea de Matematica din cadrul UVT a implinit 65 de ani de existenta

De M. Hoster
Facultatea de Matematica din cadrul UVT a implinit 65 de ani de existenta
© TION - Universitatea de Vest Timisoara
Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara sărbătorește 65 de ani de la înființarea sa. În acest moment facultatea are o activitate de cercetare intensă.


Facultatea a fost înfiinţată în 1948 în cadrul Institutului Pedagogic din Timişoara sub numele de Facultatea de Matematică şi Fizică. Odată cu transformarea Institutului în Universitatea din Timişoara, din 1962 funcţionează Facultatea de Matematică-Mecanică până în 1974. În contextul apariţiei primelor mașini de calcul din România, în 1971 în cadrul Facultății de Matematică-Mecanică de la Universitatea din Timișoara a fost creată secția de Informatică având ca scop formarea de informaticieni. Dezvoltarea acestei secții este strâns legată de dezvoltarea facultății și a secției de Matematică.

În prezent, Facultatea de Matematică și Informatică are două departamente: Departamentul de Matematică și Departamentul de Informatică. Facultatea cuprinde 56 de cadre didactice titulare, 9 cadre didactice asociate și 31 de doctoranzi. Sunt pregătiți în fiecare an peste 900 de studenți la ciclurile de licență și master. Oferta academică este foarte generoasă la toate cele trei cicluri (licență, master şi doctorat), cu linii de predare în limba română și limba engleză.

„Facultatea de Matematică și Informatică a reușit, pe parcursul timpului, să aducă multă vizibilitate și valoare adăugată Universității atât prin pregătirea absolvenților săi, cât și prin activitatea de cercetare avansată. În cadrul Facultății s-au făcut investiții importante în ceea ce privește infrastructura de cea mai înaltă performanță, iar în momentul de față ne putem compara cu numeroase instituții de învățământ superior din lume”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

În Facultatea de Matematică se desfăşoară o activitate de cercetare intensă, departamentele fiind implicate în ultimii 5 ani în 16 proiecte de cercetare europene și peste 50 de proiecte naționale. De asemenea, Departamentul de Informatică dispune, în prezent, de cea mai puternică infrastructură de calcul din România.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor