Facultatea de Automatica si Calculatoare Timisoara primeste cadou un laborator de aproape $30.000

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Facultatea de Automatica si Calculatoare Timisoara primeste cadou un laborator de aproape $30.000
© foto: arhiva
Studenţii Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universității Politehnica Timișoara vor beneficia de un laborator nou. Investiția de aproape 30.000 de dolari americani a fost realizată de o companie internaționala prezentă la Timișoara.

Din această săptămână, studenţii Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din Timişoara vor avea acces la un nou laborator. Pentru acesta a fost alocată suma de 29.100 de dolari americani, susținerea financiară aparținând uneia dintre companiile internaţionale din oraş cu care UPT are relaţii de colaborare de mai mult timp.

În cadrul noului laborator sunt instalate 10 analizoare logice; 18 plăci FPGA; infrastructură IT (18 stații de lucru, 18 monitoare); mobilier. Noul laborator va fi folosit de peste 600 de studenți de la ciclul de licență și cel de master pentru dobândirea de noțiuni de bază, deprinderi și competențe privind proiectarea, simularea, testarea, sinteza și implementarea de circuite digitale utilizând limbaje de descriere hardware – VHDL.

„Evenimentul se înscrie în cadrul eforturilor Universității Politehnica Timișoara de a asigura, pe de o parte, cele mai bune condiții de studiu pentru studenții săi, iar pe de altă parte absolvenți bine pregătiți pentru a face față cu succes pe piața muncii, în conformitate cu specializarea pe care au urmat-o. Ne bucurăm că aceste eforturi sunt susținute de mediul economic din Timișoara și din zonă, care a înțeles necesitatea susținerii universității în dotarea laboratoarelor de specialitate cu echipamente și aparatură de ultimă generație, care să asigure și partea aplicativă a formării studenților. Încercăm să întreținem o relație cât mai strânsă cu mediul economic și prin stagiile de practică ale studenților la firme sau sprijinul acordat pentru elaborarea lucrărilor de diplomă”, a declarat Florin Drăgan, prorector al Universității Politehnica Timișoara.

„Dorim să contribuim la dezvoltarea unei generații de tineri talentați care vor deveni liderii de mâine în materie de inginerie. Suntem mândri să inaugurăm acest laborator alături de Universitatea Politehnica Timișoara contribuind, astfel, la formarea unor studenți dornici să activeze în domenii precum: cercetare, inginerie sau matematică” a declarat, la rândul său, Răzvan Cotiuga, general manager al companiei timișorene.

Pe lângă investițiile în infrastructură realizate de către cei de la UPT, un accent deosebit a fost pus mereu pe relația cu mediul economic, pentru o cât mai bună inserție a absolvenților pe piața muncii muncii, în specialitatea pe care aceștia au urmat-o. Multe dintre dotările UPT, în special laboratoare de specialitate, au fost realizate în parteneriat cu agenți economici.

Cu sprijinul aceleiași companii, la Universitatea Politehnica au fost amenajate deja alte două laboratoare, unul la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale și unul la cea de Electrotehnică și Electroenergetică; au fost demarate mai multe programe de internship prin care studenții Universității Politehnica Timișoara și-au putut realiza diplomele de licență în cadrul companiei, iar tot cu sprijinul acesteia a fost organizată vizita la Timișoara a laureatului Premiului Nobel pentru fizică, Dr. Robert W. Wilson, care a susținut prelegeri pe teme științifice și a stat de vorbă cu studenții UPT.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !