Facilitati fiscale pentru investitii peste 5 milioane de euro in Timisoara

De Alina Strugariu
Facilitati fiscale pentru investitii peste 5 milioane de euro in Timisoara
Facilitati fiscale pentru investitii peste 5 milioane de euro in Timisoara
Primăria Timişoara propune o schemă de ajutor de minimis pentru atragerea de investiţii şi crearea de noi locuri de muncă în oraş în următorii cinci ani. Companiile care vor realiza investiţii de peste 5.000.000 de euro şi vor oferi noi oportunităţi de muncă se vor bucura de reduceri sau chiar scutiri la plata impozitelor pe clădiri şi terenuri.

Consilierii locali din Timişoara vor supune la vot, în următoarea şedinţă, un proiect de hotărâre care prevede aprobarea unei scheme de ajutor de minimis pentru atragerea de investiţii şi crearea de noi locuri de muncă.

Persoanele juridice, întreprinderi mari sau întreprinderi mici şi mijlocii, care efectuează investiţii pe raza municipiului Timişoara vor putea beneficia de facilităţi fiscale în perioada 1 octombrie 2012 – 31 decembrie 2016, pe o perioadă de cinci ani consecutivi, dacă nu au datorii la bugetul local. Concret, întreprinderile vor beneficia de facilităţi fiscale pentru realizarea unei investiţii iniţiale (crearea unei noi afaceri prin înfiinţarea de noi unităţi, extinderii unei afaceri prin extinderea unei întreprinderi existente, diversificarea producţiei prin adăugarea unor produse noi în cadrul unei întreprinderi existente etc.), reducerea sau scutirea de la plata impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren, în funcţie de valoarea investiţiilor dezvoltate şi a numărului de noi locuri de muncă create.

Astfel, pentru investiţiile cu o valoare mai mare de 5.000.000 de euro şi crearea a cel puţin 100 de noi locuri de muncă în municipiul Timişoara se propune acordarea unei reduceri de 10% la plata impozitului pe clădiri şi a unei scutiri de la plata impozitului pe teren aferent investiţiei. Pentru investiţiile peste 10.000.000 de euro şi cel puţin 300 de noi locuri de muncă se va acorda o reducere de 20% la plata impozitului pe clădiri şi o scutire de la plata impozitului pe teren.

Pentru investiţiile peste 15.000.000 de euro şi realizarea a cel puţin 700 de noi locuri de muncă în oraş se va acorda o reducere de 30% la plata impozitului pe clădiri şi o scutire de la plata impozitului pe teren, iar pentru cele cu o valoare mai mare de 20.000.000 de euro şi cel puţin 1.200 de noi locuri de muncă întreprinderile vor beneficia de scutire integrală la plata impozitului pe clădiri şi o scutire la impozitul pe teren aferent investiţiei.

Acordarea ajutorului de minimis este condiţionată de menţinerea investiţiei iniţiale şi a locurilor de muncă nou-create pentru o perioadă de minim 5 ani.

Valoarea totală a ajutoarelor de minimis acordate unei întreprinderi nu va putea depăşi echivalentul în lei a 200.000 de euro pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi, respectiv 100.000 de euro pentru agenţii economici din sectorul transporturilor.

Reprezentanţii municipalităţii timişorene estimează că de acest ajutor de minimis ar urma să beneficieze cam 16 întreprinderi, valoarea totală a ajutorului fiind de 2.810.000 euro. Defalcat pe cei cinci ani ar fi 90.000 de euro în 2012, 180.000 de euro în 2013, 380.000 de euro în 2014, 780.000 de euro în 2015 şi 1.380.000 de euro în 2016.

Vedeţi în ataşament exact condiţiile în care se doreşte acordarea ajutorului de minimis şi cine ar urma să beneficieze de acest sprijin.

In Timisoara sunt asteptati noi investitori care au nevoie de spatii importante de birouri0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor