In Timisoara sunt asteptati noi investitori care au nevoie de spatii importante de birouri

1Comentariu
In Timisoara sunt asteptati noi investitori care au nevoie de spatii importante de birouri
Revirimentul activităţii economice şi interesul crescut al unor firme pentru eventuala relocare a activităţii creşte interesul pentru spaţiile de birouri de calitate la Timişoara. Piaţa pare să fie în revenire.

Ovidiu Şandor, deţinătorul principalului complex de clădiri de birouri din Timişoara este de părere că situaţia în acest sector se va îmbunătăţi semnificativ în perioada următoare. „Eu cred că evoluţia bună economică şi necesitatea de dezvoltare a firmelor va necesita spaţii de birouri de calitate. Fiecare firmă îşi stabileşte tipul de locaţie necesar. Există şi cereri pentru spaţiile de dimensiuni mari, cu dotări multiple, dar şi pentru spaţiile de tip apartament”, ne-a declarat Ovidiu Şandor.

O influenţă decisivă asupra pieţei spaţiilor de birouri ar putea să o aibă „al doilea val al investitorilor la Timişoara”. Este vorba de firme cu activitate în domeniul serviciilor, din domeniul tehnologiei informaţiei şi al comunicaţiilor, interesate să îşi mute activitatea în Timişoara. Forţa de muncă bine pregătită, salariile (încă) stimulative pentru afacere, atrag firmele din acest sector. Iar acestea pentru a putea să-şi pornească activitatea, necesită spaţii corespunzătoare. „În ultimele trei luni, mai multe firme şi-au manifestat interesul pentru relocarea activităţii. Sunt sigur că cel puţin câteva din aceste solicitări se vor materializa”, ne-a mai declarat Ovidiu Şandor. „Aceasta se va traduce şi în noi locuri de muncă la Timişoara”, a mai subliniat omul de afaceri.

Se păstrează cererea şi pentru birourile „de apartament”

Spaţiile de dimensiuni mari, cu dotări la cel mai înalt nivel se adresează unei categorii de firme de anumită dimensiune, mai mare. Până la apariţia clădirilor dedicate special acestui business, principalele spaţii „vânate” în acest scop erau apartamentele mai mari. Preferate erau cele din clădirile vechi, din zona centrală a oraşului. Oferta şi cererea pentru asemenea spaţii nu a scăzut, există încă. „Fiecare firmă are propria strategie, ştie de ce are nevoie”, ne-a mai declarat Şandor. Opinia sa  e confirmată de Ioana Gogan, agent în cadrul unei agenţii imobiliare din Timişoara. „Avem solicitări pentru astfel de spaţii. Sunt firme mai mici care cer apartamente de bloc, altele, mai ales cele deţinute de italieni veniţi cu mici afaceri la Timişoara, caută apartamentele în clădirile vechi. Aici preţurile pot porni de la 500 de euro şi ajung şi la 1000 de euro”, am aflat de la Ioana Gogan.

M. Hoster1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor