Fabric #, festivalul la care artistii au plecat acasa

De Dariana Bratu
Reactualizat la:
31Comentarii
Fabric #, festivalul la care artistii au plecat acasa
© Tion: Fabric #, festivalul la care artistii au plecat acasa
Timișorenii au fost invitați, duminică, să se bucure de evenimentul Fabric #, festival care ar fi trebuit să le aducă o mulțime de concerte, activități și afterparty-uri. Participanții și artiștii au rămas însă cu buza umflată și asta pentru că evenimentul, deși nu a fost anulat oficial, nu s-a mai ținut din cauza neprofesionalismului organizatorului.

Fabric # ar fi trebuit să aibă loc duminică, 25 septembrie, de la ora 10, în zona Pieței Traian. Festivalul promitea o zi plină de activități, concerte pe mai multe scene, un show cu acrobații cu foc, afterparty-uri și altele. Ideea principală a manifestării era să ia din centrul Timișoarei activitățile culturale și să le aducă mai aproape de oameni, în cartier.

Evenimentul a luat cu totul altă întorsătură. Încă de la primele ore ale Fabric #, pe pagina de Facebook a festivalului a apărut textul: „Din motive independente de noi , se anunță o întârziere … Vă ținem la curent”.

14379657_298647530515434_5797872821748736285_o

Ei bine, evenimentul a continuat să întârzie până seara.

Probleme festivalului au început chiar înainte de ziua evenimentului. Pe pagina de Facebook, cât și pe pagina „eventului” Fabric #, timișorenii au cerut în repetate rânduri organizatorului un line-up complet și un orar după care se va desfășura evenimentul. Această dorință nu a fost onorată nici măcar în ziua așa-zisului festival.

De asemenea, una dintre trupele care era așteptată la eveniment, Sarmalele Reci, a anunțat cu zile înainte de Fabric #, că nu au nicio legătură cu festivalul.

„Duminică, 25 septembrie, nu vom cânta în Timișoara. Dacă vedeți cumva vreun afiș pe care apare numele Sarmalele Reci legat de un presupus concert de pe 25 septembrie 2016, nu vă lăsați păcăliți. Cineva a vrut doar să profite de numele și renumele nostru”, a transmis trupa pe Facebook.

Problemele de organizare au continuat, fără ca inițiatorul evenimentului, Sorin Giula să dea vreo explicație publicului sau artiștilor invitați.

Astfel, pe internet apăreau vreo trei versiuni ale line-up-ului evenimentului. În primă fază la Fabric # ar fi trebuit să cânte nu numai Sarmalele Reci, ci și Partizan, aceste trupe fiind headlinerii evenimentului. Din păcate, nici una dintre ele nu a ajuns la Timișoara.

14329969_298651850515002_6438562409758661222_n (1)

Tot pe afișele prezentate pe rețelele de socializare, la festival ar mai fi trebuit să urce pe scenă: Implant pentru Refuz, Grave for Sale, Theory of Mind, Rock Abil, Conrete Worms (Serbia), Daily Noise (Bulgaria) și Jimi triple- b’s 666 blues band (Serbia), Franziska Baumann și Sonatic.

Ei bine, nici unul dintre artiștii invitați nu au mai ajuns pe scenă și asta pentru că… scena nu a existat. Festivalul din Piața Traian nu a mai avut nicio scenă, deși erau promise chiar mai multe. Pe lângă faptul că scena nu exista, nu era nici sonorizarea potrivită pentru un astfel de eveniment.

Astfel, băieții de la Implant pentru Refuz, care au venit să cânte la Fabric #, au anunțat că nu vor mai participa la eveniment.

„Ne bucurăm de iniţiativele noi care apar în oraş şi ne arătăm entuziasmul mai ales faţă de acele proiecte care sprijină zonele ce au nevoie de reactivare culturală. Aşa cum mulţi dintre voi ştiţi, astăzi am fi dorit să cântăm în cadrul Fabric # – eveniment cultural. Noi credem în potenţialul acestei idei, dar din păcate, în lipsa unei organizări consistente, nu vom putea susține concertul programat pe azi. Vă așteptăm cu drag la următoarele cântări din Timișoara”, au transmis membrii IPR, pe Facebook.

Rând pe rând, toate trupele, chiar și cele venite din străinătate au înțeles că nu vor putea să cânte la Fabric #.

Lucrurile au stat la fel și în cazul show-ului cu acrobații cu foc care era planificat pentru finalul evenimentul.

„Dorim sa îi mulțumim «domnului» Giula Sorin, ilustrul organizator al Fabric # eveniment cultural, un eveniment admirabil, sublim, dar care a lipsit cu desăvârșire. Modul său unic de a trata atât artiștii, cât și publicul invitat la acest festival, reprezintă un minunat exemplu de «ASA NU!» și o dovadă a faptului că e nevoie de și puțină materie cenușie între urechi, nu doar de un zâmbet sarcastic și batjocoritor pentru a oferi cuiva competența de a organiza un eveniment. Dorim, de asemenea, sa îi avertizăm pe toți cei care ar fi tentați să colaboreze vreodată cu acest personaj și să le sugerăm o listă de activități alternative, precum privitul ierbii care creste sau așteptarea uscării vopselei proaspete pe pereți, activități care ar avea exact același rezultat ca o astfel de colaborare. Nu în ultimul rând, dorim să ne cerem sincere si profunde scuze față de toți cei care au fost prezenți în această seară în Piața Traian, așteptând începerea unui spectacol pentru care «domnul» în cauză nici nu s-a obosit să parcurgă demersurile legale necesare, fără să ne facă acest detaliu cunoscut”, au scris cei de la Pyraessence pe Facebook.

De asemenea, tot pe afișele evenimentului apărea trecută și Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, deși între instituție și eveniment nu exista nicio legătură.

„Nu a avut finanțare de la noi. Era trecut aiurea (n.r. – numele Casei Culturale a Municipiului pe afișul festivalului)”, a explicat Pavel Dehelean, liderul Casei de Cultură a Municipiului.

Evenimentul ar fi trebuit să aibă și intrare. Astfel, după ora 13, pentru cine a venit la Fabric # se percepea o taxă de intrare de 27 de lei pentru un bilet simplu și 37 de lei pentru unul VIP. Biletele se puteau cumpăra și în avans, online. La locul faptei zonele de festival nu au fost îngrădite, deci putea să participe oricine.

Sorin Giula organizatorul evenimentului a fost contactat de reporterul Tion.ro, însă nu a dorit să comenteze cele întâmplate. De asemenea, pagina de Facebook Fabric # a fost ștearsă în cursul acestei dimineți.31Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor