Expozitie foto emotionanta la Parcul Botanic din Timisoara

De A. M. A.
Expozitie foto emotionanta la Parcul Botanic din Timisoara
© Foto: Tion
Un proiect inedit care îndeamnă timișorenii să se oprească o clipă din tumultul vieții și să conștientizeze că fac parte dintr-o comunitate care are nevoie de implicarea fiecăruia! Acesta este mesajul transmis de expoziția de fotografie „Sunt Aici!” care poate fi vizionată în Parcul Botanic de vineri, 16 februarie, până în 20 martie.


„Obiectivul acestei campanii este de a le transmite locuitorilor din Timișoara că suntem toți la fel, avem nevoi și așteptări similare, împărțim spațiul orașului și avem impact atât asupra lui, cât și asupra celor care ne înconjoară”, transmit cei de la Inspire other Travelers.

Peste 200 de persoane au fost abordate pe spațiul pietonal care mărginește Parcul Botanic, între sensul giratoriu Mărăști și strada Aristide Demetriade, cu îndemnul de a accepta să se oprească, să accepte să fie fotografiate pentru o expoziție de fotografie, cu scopul de a transmite comunității timișorene mesajul “Sunt Aici!”

sunt-aici-1

„Toți suntem călători în această viață. Ne intersectăm unii cu alții în fiecare zi. Tot ceea ce facem, ce spunem, ce suntem, are impact asupra celorlalți. Cu această expoziție de fotografie vrem să le transmitem timișorenilor că nu suntem diferiți unii de alții, că negarea nu ne exclude din această comunitate. Nu contează ce profesie avem, unde ne-am născut, ce pasiuni avem, atât timp cât trăim în acest oraș suntem împreună. Și așa cum avem responsabilități pentru noi înșine, avem și pentru comunitate. Să ne oprim o clipă și să conștientizăm asta”, a spus Nicoleta Tudor, organizator al expoziției.

Sunt 101 portrete, fiecare purtând un îndemn precum: iubește, visează, colaborează, trăiește, inovează, acceptă, ajută, imaginează, înflorește, respectă, ocrotește, inspiră și altele asemenea.

sunt-aici-concept

„Ne influențăm unii pe alții, în fiecare zi. Ne dăm sau nu ne dăm seama de asta. Ne consultăm cu ceilalți când avem nevoie de o decizie, ne orientăm spre sfatul celor în care avem încredere. Ținând cont de modul în care interacționăm unii cu alții am inclus în această expoziție portrete care au un îndemn diferit pentru trecători. Dacă cei care văd expoziția pleacă mai departe cu sentimentul că noi, oamenii, suntem frumoși, consider că am reușit să transmitem ceea ce ne doream”, a mai adăugat Cristian Philipp, parte din echipa de organizare.

Conceptul proiectului a fost dezvoltat împreună cu Silvia și Ovidiu Hrin de la Synopsis Media.

„ (…) Fiecare dintre noi este parte a orașului, fiecare dintre noi poate face o diferență, în primul rând în ce privește starea de spirit, însuflețirea. Portretele reprezintă o oglindă a noastră și a «celorlalți», a oamenilor Timișoarei, ce invită la reflecție asupra întâlnirii, comunicării, conectării, comunității. O conștientizare a legăturilor interumane, a identificării dintre om și locul în care trăiește, a relațiilor pe care le stabilește în comunitate”, au sintetizat ideea proiectului, cei de la Synopsis Media.

Expoziția de fotografie „Sunt Aici!” este un proiect în cadrul Inspire Other Travelers, realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara. Fotografiile au fost realizate de Cristian Tzecu și Sebastian Tătaru.

Proiectul poate fi urmărit online aici și pe pagina de Facebook.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor