Expozitie-eveniment Sigmar Polke, la Timisoara

De S.P.D.
Expozitie-eveniment Sigmar Polke, la Timisoara
Centrul Cultural German Timișoara invita publicul la expoziția„Sigmar Polke – Muzică de origine necunoscută“ a Institutului pentru Relații Externe.

Vernisajul va avea loc în data de 30 ianuarie 2014, la ora 18:00, la Muzeul de Artă Timișoara. Prezintă criticul de artă Ileana Pintilie și Wiebke Trunk, referent IFA.

”Toți iubitorii de artă și cultură vor avea, până în data de 2 martie, posibilitatea de a descoperi și de a contempla operele renumitului pictor, grafician şi artist în domeniul fotografiei, Sigmar Polke.

În cadrul expoziţiei, Centrul Cultural German Timișoara oferă un workshop cu Wiebke Trunk, tururi ghidate prin expoziție cu Ana Adam, profesoară de grafică, cu elevi ai Liceului de Arte Plastice și cu studenți ai Facultății de Arte și Design Timișoara, care s-au exprimat artistic pornind de la operele lui Sigmar Polke, precum şi o seară de lectură cu cercul literar Die Stafette”, anunță directorul CCG, Alina Baciu.

Artistul german Sigmar Polke (1941-2001) a experimentat o largă paletă de stiluri, subiecte, tehnici și materiale în opera sa. Împreună cu Gerhard Richter și cu Konrad Lueg, el a fondat, în 1963, mișcarea artistică intitulată ”Realismul capitalist”, un rapel la Realismul socialist, doctrina oficială impusă în URSS și în celelalte țări din lagărul socialist, dar și o replică la consumismul capitalist. De altfel, familia lui Polke a evadat din Germania de Est, de sub regimul socialist, în Germania occidentală.

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !