Expozitia „Despre Locuire” deschide BETA 2018 – bienala timisoreana de arhitectura

De A. M. A.
Expozitia „Despre Locuire” deschide BETA 2018 – bienala timisoreana de arhitectura
© foto: BETA
Începe BETA 2018 – bienala timișoreană de arhitectură, unul dintre cele mai importante evenimente de arhitectură din România și din euroregiune.

Filiala Teritorială Timiș a Ordinului Arhitecților din România invită publicul din orașul de pe Bega vineri, 28 septembrie, ora 19.00, la Halele Timco (Calea Circumvalațiunii 8-10), la evenimentul de deschidere a bienalei timișorene de arhitectură – BETA 2018! Seara va cuprinde vernisarea expoziției „Despre Locuire – Locuirea colectivă, între produs și proces”, alături de echipa curatorială formată din arhitecții: Ilinca Păun Constantinescu, Tudor Constantinescu, Gabriela Belcineanu, Iulia Păun, Alexandru Păun și Laura Popa-Florea, urmată de o scurtă prezentare a întregului program al bienalei. Nu vor lipsi din program concertele celor de la Mud Boulevard, Karpov Not Kasparov și Doctor Sinteză.

„Expoziția «Despre Locuire» își propune să redea critic perspectivele distincte ale principalilor săi actori care contribuie la modelarea locuințelor: administrația, dezvoltatorul, arhitectul și utilizatorul/locuitorul. Scopul pe termen lung este acela de a-l implica mai mult în acest proces pe cel ce locuiește”, ne transmit organizatorii.

În marile orașe se construiește sălbatic și se vinde scump. „Efectele acestei speculații se văd atât când vine vorba de locuința în sine (de la accesibilitatea sa pentru toate păturile sociale, până la suprafață, calitatea construcției sau a spațiului oferit etc.), cât și la nivel urban, în plan economic sau social”, spune Oana Simionescu, coordonatorul BETA..

Expoziția va putea fi vizitată la Halele Timco, între orele 10.00 – 20.00, în perioada 28 septembrie – 28 octombrie 2018.

Instalațiile artistice din cadrul expoziției sunt realizate de Suzana Dan, Ioana Trușcă, Mnemonics, Cătălin Crețu și IDEILAGRAM.

Duminică, 30 septembrie, începând cu ora 11.00, echipa curatorială și de cercetare va organiza un tur al expoziției. Turul este gratuit și deschis oricui dorește să participe.

Pe 1 octombrie 2018, de la ora 19.00 va avea loc o altă lansare importantă, și anume ghidul UndeLocuiescEu. Evenimentul, parte din Bienala timișoreană de arhitectură (BETA2018), se va desfășura la Halele Timco. Ghidul va fi disponibil în două formate: online, pe www.undelocuiesc.eu, fiind o primă tentativă de a dezvolta o aplicație care să-i ajute pe cumpărători să „descifreze” realitatea din spatele anunțurilor imobiliare, și tipărit, în care este prezentat procesul de alegere al unui apartament.

„Atunci când alegem un apartament, fiecare dintre noi ține cont de o sumedenie de reguli, recomandări și experiențe pe care le prioritizează diferit. Însă toate converg spre țelul final: locuirea fericită. Ghidul UndeLocuiescEu adună sistematic și structurat aceste elemente și le oferă într-o formă practică și accesibilă publicului larg și de specialitate, deopotrivă”, spune Alexandru Găvozdea, președintele Ordinului Arhitecților din România (OAR).

BETA se va desfășura în perioada 28 septembrie – 28 octombrie 2018, în mai multe locații din Timișoara. Calendarul cu toate evenimentele poate fi consultat pe site-ul bienalei.

BETA 20180Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor