Expo Floricola – expozitia florilor de primavara (P)

Expo Floricola – expozitia florilor de primavara (P)
O expoziţie de flori şi de grădinărit – iată scopul organizării de către STAR EXPO Timişoara, în perioada 7 – 10 aprilie, la Hala TIMCO, str. Circumvalatiunii nr. 8 – 12, pe platforma exterioară, a acestei manifestări intitulată EXPO „FLORICOLA 2011”.

Sunt mai multe motivele care justifică această acţiune, în această perioadă a anului: prier-luna aprilie – este socotită drept luna reînvierii depline a naturii, luna când întreaga planetă înverzeşte! În acest an, expoziţia este dedicată sărbătorii Floriilor şi marelui praznic al creştinătăţii- Paştele, momente marcate definitoriu printr-o explozie florală şi dendrologică a mediului. Atât cultivatorii de flori, cât şi grădinarii derulează în această perioadă lucrările din horticultură cu urmări pentru întregul an vegetal!. Dar, poate, cel mai important impuls pentru organizarea acestei expoziţii, este dorinţa iubitorilor de frumos, în acest caz, pentru această mirifică creaţie a naturii – floarea, de a admira, de a procura şi de a cultiva cele mai îndrăgite soiuri floricole şi dendrologice, care să le înfrumuseţeze viaţa.

Organizatorii au avut in vedere că, în spaţiul generos şi adecvat al locaţiei TIMCO, expozanţii să ofere, iar vizitatorii să admire şi, de ce nu, să cumpere exemplare de excepţie de flori şi plante, specifice pentru această primăvară, material semincer sau săditor, îngrăşăminte şi pesticide, utilaje şi mobilier de grădină, instalaţii de irigaţii şi drenaj, şi să beneficieze de cele mai competente îndrumări privind cultivarea şi sănătatea plantelor, arhitectură peisageră, amenajări de grădini, ş.a., oferite de specialişti şi cercetători din instituţiile de învăţămînt şi societăţi horticole din Timişoara.

În cadrul expoziţiei, copiii, vor avea posibilitatea sa faca plimbări cu poienul şi să încerce jocurile distractive.

Programul de vizitare al expoziţiei, este zilnic, în perioada 7 -10 aprilie, între orele: 9 – 20.

Informaţii suplimentare la telefoanele: 0256-431015, 487406.
Regulament de plasare a anunturilor