Excedent bugetar de zeci de milioane de lei la Primaria Timisoara

De A.S.
Excedent bugetar de zeci de milioane de lei la Primaria Timisoara
Excedent bugetar de zeci de milioane de lei la Primaria Timisoara
Consilierii locali din Timișoara s-au întrunit luni în prima ședință extraordinară din acest an pentru a aproba utilizarea unui excedent bugetar de peste 27 de milioane de lei din 2011. Un singur consilier nu a fost de acord cu proiectul în forma propusă de Executivul Primăriei, pentru că nu i s-au oferit explicații lămuritoare, spune el.

Excedentul bugetar la sfârşitul anului 2011 a fost de 27.034.010 lei, din care 25.884.590 lei la secţiunea dezvoltare şi 1.149.419 lei la secţiunea funcţionare, la care se adaugă un sold neutilizat de 3.606.324 lei. Suma totală de 30.640.334 lei a fost repartizată pe diferite proiecte, cum ar fi retehnologizarea sistemului de termoficare, realizarea unui sistem de panouri de informare pentru cetăţeni, modernizarea Parcului Rozelor, reabilitarea liniilor de tramvai pe strada Ştefan cel Mare şi altele.

„Acești bani, excedentul bugetar, derivă din faptul că anumite sume nu s-au putut cheltui din motive independente de noi și ca să nu pierdem aceste sume am reportat acest excedent de pe anul bugetar 2011pe 2012. Nu le puteam reporta decât pe proiecte existente și aprobate de consiliul local. Am făcut o evaluare a cheltuielilor pe aceste proiecte și din excedent am repartizat pe fiecare proiect sume în completare pentru a le putea finaliza și ne-a rezultat o sumă de un milion de lei pentru acoperirea golurilor temporare de casă. Sumele nu s-au putut cheltui pentru că au venit deschiderile bugetare la mijloc de an, dar banii efectiv au venit la fine de an, nu am mai avut timp (…)”, a explicat primarul Gheorghe Ciuhandu. Dacă în alţi ani transferul se putea face printr-o dispoziţie a primarului, acum cei de la Finanţe au cerut promovarea unei hotărâri de consiliu, având în vedere faptul că unele sume sunt repartizate pe proiecte cu finanţare europeană, a adăugat edilul.

Consilierul PNL Ciprian Jichici a fost singurul care nu a aprobat proiectul, motivând că nu a reuşit să afle de la reprezentanţii Executivului Primăriei de unde provine excedentul bugetar la secţiunea dezvoltare şi unde vor merge exact aceşti bani.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !