Examen de admitere la UMF Timisoara: doi candidati pe un loc

De Marcela Sferlea
Reactualizat la:
Doi candidati pe un loc, la UMF Timisoara
Doi candidati pe un loc, la UMF Timisoara
Emoţii mari pentru candidaţii care s-au înscris la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Victor Babeş” din Timişoara. Aproape 1.000 de candidaţi sunt examinaţi miercuri la patru specializări şi concurează pe 445 de locuri. La Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie concurenţii susţiun examenul de admitere, în vreme ce la Tehnică Dentară candidaţii susţin un test practic eliminatoriu.

„În medie, concurenţa este de doi candidaţi pe un loc bugetat. Cea mai mare luptă se dă la specializarea Tehnică Dentară. Concurenţii susţin astăzi (n.r. – miercuri) o probă practică eliminatorie, iar admiterea se face pe bază de dosar. Aici 11 candidaţi se luptă pe un loc fără taxă. Concurenţă mare este şi la specializarea Farmacie, unde 161 de candidaţi se bat pentru 60 de locuri bugetate”, ne-a spus secretara-şefă a UMF Timişoara, Miriam Lazăr.

Examenul a început la ora 10.00 cu emoţii mari, atât pentru candidaţi cât şi pentru părinţi, care îi aşteaptă pe concurenţi să iasă din concurs. „Îmi aştept fiica. Nu a făcut meditaţii înainte. S-a pregătit singură, a făcut chestionarele. Noi suntem din Germania. Ea a venit să facă facultatea aici. E mai comod, are unde să stea, facultatea e bună. În Germania sunt două posibilităţi: ori ai o medie perfectă, ori cu bani. Cheltuielile de facultate acolo sunt foarte mari acolo”, ne-a spus unul dintre părinţii care îşi aşteaptă fiica să iasă de la examen, Radu Constantin.

„M-am înscris la Farmacie. Sigur o să prind un loc la fără taxă. M-am pregătit singură şi vreau să rămân să profesez aici, ca să facem şi noi ceva bun la noi în ţară”, ne-a spuns Andrada Drăgici.

Candidaţii care au susţinut examen de admitere au avut la dispoziţie trei ore pentru a soluţiona subiectele. La specializarea Medicină şi Medicină Dentară concurenţii dau un test grilă cu 60 de întrebări din biologie şi 20 din chimie, iar cei care susţin examenul la specializarea Farmacie au 60 de întrebări din botanică şi altele 25 din chimie.

Rezultatele vor fi afişate miercuri, iar studenţii au la dispoziţie 24 de ore de la afişarea rezultatelor să depună contestaţiile. În 21 şi 22, studenţii trebuie să-şi confirme locurile. Cei care nu prind un loc la fără taxă, la UMF,  au la dispoziţie pentru cele trei specializări unde susţin examenul de admitere 180 de locuri bugetate. Aceştia trebuie, însă, să scoată din buzunar 1.200 de euro pe an pentru şcolarizare.

Concurenta la UMF  Timisoara0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !