Esti gata pentru o detoxifiere, necesara acum, dupa sarbatori?

De Lavinia Bratu Ceuță
Reactualizat la:
Esti gata pentru o detoxifiere, necesara acum, dupa sarbatori?
Peste tot în această perioadă găsim o sumedenie de articole despre ”cum să ne detoxifiem după sărbători.” Acesta este un subiect aprins pentru cei preocupați de viață echilibrată și sănătoasă. ”Câte bordeie, atâtea obiceiuri”, este evident… După cum eu aplic în dieta mea și recomand celor ce vin la consilierele nutriționale, vă voi prezenta și eu un program pentru detoxifiere.

1. În fiecare dimineață, 600 ml apă călduță cu lămâie, apoi nu consumați nimic 20 minute.

2. Hidratarea optimă, cu 3l de apă/zi este obligatorie! Aici intră apa cu lămâie de dimineața, ceaiurile neîndulcite și fresh-urile proaspete.

3. Zilnic un shake verde mare de 400 ml, fie din frunze verzi, fie dintr-o pulbere de orz, grâu sau spirulină. Nimeni nu spune că este gustos acest preparat, dar de gust am tot avut parte de sărbători, nu-i așa? Acest suc verde este absolut obligatoriu în orice program de detox, așa că, fără să mirosiți amestecul, bucurați-vă de doza de sănătate din el.

4. Într-o zi când sunteți acasă toată ziua, procurați-vă moare de varză și începeți dimineața cu 150 ml; după 20 minute beți 150 ml ceai de mușețel și repetați această operațiune de 5 ori. Nu consumați nimic decât apă până la ora 14 când puteți servi o salată de fructe, iar seara o salată de crudități. Iată, o zi în care intestinul va fi eliberat și curățat foarte bine. Atenție, persoanele care au tensiune ridicată nu le este recomandată moarea de varză!

5. O zi săptămână bem numai lichide: ceai, apă, fresh, sucuri verzi, bulion.

6. Încercăm să evităm produsele de origine animală cât de mult putem și în nici un caz nu consumăm hrană de tip fast-food, prăjită sau semipreparată.

7. Zilnic să avem o masă reprezentată din fructe și semințe (de preferat cea de dimineață) și una de crudități (varianta ideală pentru cină).

Câteva zile fără proteină de origine animală, cu multe lichide și cu mișcare fizică vor face minuni în esteticul și starea interioară. Vom fi mai frumoși, mai suplii și, mai ales, ne vom simți mai sănătoși!

Rămânem aproape cu bine, sănătate și bucurie!

Puteți consulta mai multe articole pe această temă aici.

Citat-Carte-IV-600x280
Regulament de plasare a anunturilor