Este oficial, politistii locali din Timisoara primesc bani de hrana de la 1 iulie

De A.S.
Reactualizat la:
26Comentarii
Este oficial, politistii locali din Timisoara primesc bani de hrana de la 1 iulie
© TION: Este oficial, politistii locali din Timisoara primesc bani de hrana de la 1 iulie
După ani de aşteptări, poliţiştii locali din Timişoara vor primi şi ei o normă de hrană, bani de care beneficiază deja personalul altor poliţii locale din ţară. Fiecare agent va primi peste 700 de lei în plus pe lună la salariu începând de luna viitoare. Acordarea normei de hrană pentru personalul Poliţiei Locale a fost aprobată în plenul Consiliului Local Timişoara de marţi.

Conducerea Poliţiei Locale Timişoara cere de ani deja acordarea unei asemenea norme de hrană pentru personalul instituţiei, dar fără succes până acum. Aleşii locali au avut pe ordinea de zi a şedinţei de marţi un proiect de hotărâre pe această temă, iar majoritatea a votat „pentru”, deşi primarul Nicolae Robu s-a împotrivit.

„Sunt împotriva acestui principiu (…), numai că nu am fost mandatat de legiuitor cu decizia în această privinţă, decizia o ia consiliul local. Suma este prevăzută în buget (n.r. – în bugetul Poliţiei Locale pe anul 2015)… Nu puteam bloca un asemenea demers, eu aş fi putut să mă opun dacă nu ar fi existat acea sumă. Oportunitatea trebuie să o decidă consiliul local. Din păcate, aşa s-a legiferat încât nici măcar nu ai posibilitatea să plăteşti o indemnizaţie parţială, eşti obligat să plăteşti suma în integralitatea ei, 24 de lei pe zi, nu poţi plăti nici câteva zile pe săptămână, trebuie în fiecare zi. Trebuie să ai la dispoziţie 720 de lei per cap de poliţist, şi dacă stă în birou… Suma este 2,6 milioane lei, atâta este prevăzut în buget”, explica primarul înainte de plen.

În opinia edilului, suma stabilită este prea mare şi nu este normal să se instituie prin lege alocații de hrană doar pentru anumite categorii de personal, pe lângă salariu. Aleşii au adoptat însă hotărârea, având în vedere că personalul altor poliţii locale din ţară beneficiază deja de acest ”supliment” financiar.

Reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara spun că erau oricum îndreptăţiţi prin lege să primească aceste drepturi.

„Este o recunoaștere a activităților pe care le desfășoară Poliția Locală, alături de întregul sistem de siguranță și de ordine publică. Eram singurii care nu aveam această normă de hrană. ISU, Armata, Jandarmeria, Poliția… toată lumea beneficia de această normă de ani de zile. Noi eram singurii care nu beneficiam (…) Legea prevede că polițiștii locali primesc Norma 6 de hrană, care este de 24 de lei, iar personalul contractual și personalul cu funcții generale primește 18 lei (…) 225 de polițiști locali primesc cei 24 de lei pe zi și până la 309, pentru că atât avem funcții ocupate, sunt cei cu 18 lei”, a declarat şeful Poliţiei Locale, Dorel Cojan.

Un polițist local câștigă în medie 1.500 de lei pe lună, potrivit directorului instituției. Hotărârea de consiliu privind acordarea normei de hrană pentru personalul Poliţiei Locale va intra în vigoare de la 1 iulie 2015.


Alte articole pe aceeași temă:

Politistii locali din Timisoara ar putea primi bani in plus pentru hrana. Proiectul intra la vot!26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor