Eroare marca Primaria Timisoara: indicatoare si placute de strada puse aiurea in Cetate

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
2Comentarii
Eroare marca Primaria Timisoara: indicatoare si placute de strada puse aiurea in Cetate
© Eroare marca Primaria Timisoara: indicatoare si placute de strada puse aiurea in Cetate
Lucrările din centrul istoric al Timișoarei încă nu au fost recepționate, dar zi de zi putem observa detalii noi, total greșite, cum ar fi plăcuța cu numele unei străzi pusă pe o ruină sau indicatoarele îndreptate în direcții total greșite.

După ce a citit materialul nostru, un cititor Tion.ro ne-a scris că a văzut o altă plăcuță pusă aiurea, din care a dedus că strada Dimitrie Cantemir se numește acum… strada Lucian Blaga. La intersecția cu Lucian Blaga, muncitorii au greșit numele noii pietonale, așa că pe clădiri au pus două plăcuțe pe care scrie „L. Blaga”.

Vă reamintim că zilele trecute am făcut public faptul că pe clădirea lăsată să se dărâme cărămidă cu cărămidă de pe strada Eugeniu de Savoya a fost pusă o plăcuță cu numele străzii nou-nouță, realizată din piatră naturală. Plăci asemănătoare au fost așezate și pe str. Dimitrie Cantemir, dar numai pe partea cu Piața Libertății, ceea ce ne dă de înțeles că reprezentanții primăriei nu au decis peste noapte să schimbe numele străzii, fiind o eroare.

De asemenea, la sfârșitul lunii ianuarie vă arătam că indicatoarele puse la mai multe intersecții din Cetate ne îndrumă total aiurea. Dacă ar fi să ne luăm după ele, Bastionul Theresia ar fi în Piața Unirii, Piața Sf. Gheorghe înspre Bastion, Muzeul de Artă este spre strada Alba Iulia, iar Infocentrul Turistic în Parcul Civic.

Atunci l-am informat și pe primarul Nicolae Robu de situație, iar după câteva zile indicatoarele erau nemișcate. Iată că sunt aproape două săptămâni de atunci și nu s-a schimbat nimic. Bastionul e tot în Unirii, Muzeul de Artă tot spre Alba Iulia, iar Piața Sf. Gheorghe tot înspre Bastion. Cel puțin dacă ne luăm după indicatoare.

Cert este că lucrările încă nu sunt gata, deși au fost inaugurate. Se mai lucrează pentru punerea în valoare a vestigiilor arheologice, dar și în Piața Unirii, unde mai sunt de așezat băncile din piatră naturală, dar și restul mobilierului urban și statuia.

Oricum, Comisia de recepție abia săptămâna aceasta termină lista cu remedierile, pe care o va preda firmei constructoare. Aceasta are la dispoziție 90 de zile să facă remedierile, după care Comisia de recepție va verifica din nou toată zona Cetate. Abia apoi se va face recepția finală, ne-au spus reprezentanții Primăriei Timișoara.

Așadar, dacă ați trecut prin Cetate și ați observat ceva ce nu este… cum ar trebui să fie, vă invităm să ne spuneți în comentarii unde credeți că au greșit muncitorii contractați de primărie!

Articole pe aceeași temă:

Incotro e Bastionul Theresia? Primaria Timisoara s-a ratacit in centru

Imaginea zilei din Timisoara: placuta noua cu numele strazii pe o ruina din Cetate2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor