Enel anunta investitii in Timisoara: peste 1 milion de lei, dar nu pentru iluminatul stradal

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
Enel anunta investitii in Timisoara: peste 1 milion de lei, dar nu pentru iluminatul stradal
© Tion: Enel anunta investitii in Timisoara: peste 1 milion de lei, dar nu pentru iluminatul stradal
Compania Enel Distribuție Banat investește peste 1 milion de lei în modernizarea rețelelor de joasă tensiune pe mai multe străzi din Timișoara. Lucrările vor fi gata în a doua jumătate a anului, estimează oficialii Enel.

Potrivit reprezentanților companiei, se va lucra pe străzile Amurgului, Calea Sever Bocu, Constantin cel Mare, Pomiculturii, Martir Silviu Motohon, arh. Ion Mincu, Ion Roată, Carol Davila, Robert Koch, Albinelor, Stuparilor, Demetriade și Divizia 9 Cavalerie, străzi care vor beneficia de modernizarea rețelelor de joasă tensiune.

Ce înseamnă exact asta? Explică cei de la Enel.

„Lucrările de modernizare constă în înlocuirea conductoarelor existente cu unele noi, cu secțiuni mărite, oferind, pe lângă o mai mare siguranță în alimentarea cu energie electrică, un nivel îmbunătățit al tensiunii și posibilitatea unui consum sporit pentru toți clienții din zonele deservite. De asemenea, stâlpii și branșamentele din arealul cuprins în programul de modernizare care prezintă un grad avansat de uzură vor fi înlocuiți”, transmit reprezentanții companiei.

Tot în cadrul acestor lucrări vor fi înlocuiți și 35 de kilometri de conductoare clasice neizolate cu conductoare noi și izolate, vor fi „plantați” 31 de stâlpi noi, iar „40 de stâlpi care nu mai corespund din punct de vedere tehnic vor fi îndreptați”.

„Vor fi refăcute toate branşamentele existente şi se va realiza un nou circuit de iluminat cu conductor nou. De asemenea, vor fi efectuate excavări pentru plantarea de stâlpi şi prize de pământ noi, precum și aducerea la starea inițială a terenului afectat de lucrări”, mai spun cei de la Enel.

Vor fi lucrări și în Calea Șagului, dar și în Calea Lipovei, unde vor fi pregătite instalațiile electrice de joasă tensiune în vederea instalării de contoare inteligente.

„Toate aceste lucrări vor crește siguranța în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor și vor asigura preluarea unui consum crescut cu până la 40% față de nivelul
actual, astfel că aproape 100.000 de clienți vor beneficia de o mai bună calitate a serviciului. Proiectul face parte din amplul program de investiţii derulat de Enel în România pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel”, mai transmit reprezentanții companiei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor