Elevi romani, campioni mondiali la proiectat masinute de jucarie

De Valentin Rusu
Elevi romani, campioni mondiali la proiectat masinute de jucarie
© TION - Elevi romani, campioni mondiali la proiectat masinute de jucarie
Un grup de elevi români au obţinut un succes deosebit peste hotare, într-o competiţie în care au concurat cu echipe de pe întreaga planetă, din SUA până în Elveţia. Datorită abilităţilor şi cunoştinţelor lor, elevii din România au ieşit campioni, la un concurs de proiectare de mașini de jucărie.


Elevii de gimnaziu de la Școala nr. 174 „Constantin Brâncuși” din Bucureşti au obținut primul loc la competiția mondială de proiectare auto, bazată pe programa de matematică și științe, în cadrul concursului anual pentru mașini de jucărie.

Elevii români au concurat alături de echipe mari din SUA, Elveția, Mexic, China și Franța. Patru elevi din București pasionați de mașini au primit titlul de campioni la cea de-a șaptea ediție a Concursului de proiectare auto organizat de o firmă recunoscută la nivel mondial (care fabrică componente pentru aeronave comerciale, militare și spațiale, automobile și autocamioane din întreaga lume), distingându-se printre elevii de aceeași vârstă din întreaga lume.

La competiția anuală au participat peste 350 de elevi. Programa de concurs a cuprins noțiuni de matematică, științe, tehnologie, științe sociale și lingvistice, iar elevii au fost instruiți atât pentru a proiecta mașini de jucărie electrice, acționate prin roți dințate, care trebuie să satisfacă anumite criterii specifice, cât și pentru a cerceta, concepe și realiza activitățile de marketing din jurul acestora.

Echipa câștigătoare de la Școala nr. 174 „Constantin Brâncuși”, care a conceput proiectul CSIRobotics, a fost compusă din elevii: Alexandru Tudor Sima, manager de proiect, Rareș Ștefan Roșu, proiectare și manager tehnic, Mara Corina Gabriela Iordache, manager de design și Mihai Silviu Chelariu, manager de marketing. Echipa CSIRobotics a câștigat mai întâi faza pe școală a competiției, iar ulterior au intrat în competiția internațională, alături de echipele câștigătoare din Statele Unite, Elveția, Mexic, China și Franța.

Concursul SADC este un program în cadrul căruia grupe mici de elevi cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani aplică o programă multidisciplinară pentru a-și crea proiectul final.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !