Efectele fuziunii dintre Nokia si Alcatel-Lucent se vor simti la Timisoara peste doi ani

De M. Hoster
Efectele fuziunii dintre Nokia si Alcatel-Lucent se vor simti la Timisoara peste doi ani
© TION: Efectele fuziunii dintre Nokia si Alcatel-Lucent se vor simti la Timisoara peste doi ani
Unul dintre cei mai mari angajatori locali de specialişti în domeniul IT şi comunicaţii, filiala locală a celor de la Alcatel-Lucent, va simţi efectele fuziunii cu finlandezii de la Nokia abia peste doi ani, a anunţat la Timişoara Eugen Şerbănescu, directorul filialei româneşti a companiei franceze. Bugetul de cercetare al noii entităţi va depăşi patru miliarde de euro, deci fuziunea va fi una benefică pentru angajaţii departamentului de cercetare al societăţii, a mai spus acesta.


Fuziunea dintre cele două companii din domeniul echipamentelor şi serviciilor comunicaţiilor nu va avea efect asupra activităţii angajaţilor din Timişoara ai societăţii franceze pe termen scurt. Directorul filialei româneşti a Alcatel-Lucent, Eugen Şerbănescu, spune că în acest moment discuţiile legate de fuziune continuă, până la finalizarea acestora cele două firme funcţionând ca două entităţi independente, aflate pe piaţă. Aşadar, angajaţii de aici nu ar trebui să fie afectaţi de operaţiune.

„Alcatel-Lucent şi Nokia îşi vor combina operaţiunile în viitor. Dar în acest moment, companiile trebuie să obţină o serie de aprobări, până atunci sunt separate şi fiecare are strategia proprie de piaţă. Din punct de vedere al impactului noii companii ce va fi formată, eu zic că aceasta este o oportunitate pentru angajaţii Alcatel-Lucent şi cariera lor, datorită dimensiunii noii companii care se va crea. Cifrele arată ca pe plan mondial vor fi 40.000 de ingineri Research & Development (n.r. cercetare şi dezvoltare) şi un buget anual de 4,7 miliarde euro. E o forţă care va da noii companii posiblitatea de a activa în noi tehnologii precum 5G”, a declarat Eugen Şerbanescu, directorul general Alcatel-Lucent România.

Angajaţii companiei franceze au mai trecut o dată printr-un proces relativ asemănător, atunci când a avut loc fuziunea dintre Alcatel şi Lucent.

„Nu cred că se poate vorbi de situaţii asemănătoare. Era o altă situaţie, alte vremuri”, a mai spus Şerbănescu.

Reprezentanţii companiei mai spun că în cadrul acesteia există chiar deschise 100 de poziţii în plus pentru angajare. În România societatea are peste 1500 de angajaţi, dintre care 1400 la Timişoara.

În luna aprilie a acestui an finlandezii de la Nokia au achiziţionat Alcatel-Lucent

Noul gigant telecom va avea o valoare de peste 40 miliarde euro, Nokia va controla 66,5% din entitatea nou-formată, iar Alcatel-Lucent, 33,5%. Noul concern va avea peste 110.000 de angajaţi şi vânzări anuale cumulate de peste 26 miliarde euro. O parte dintre aceşti angajaţi, mai precis 1.400, sunt în România, majoritatea la Timişoara. Nokia are 62.000 de angajati, iar Alcatel-Lucent are peste 52.000.

În negocierile pornite pentru preluare, principala condiție pusă de statul francez, proprietar în mare pare al Alcatel, a fost ca Nokia să nu reducă efectivele Alcatel-Lucent în Franţa dincolo de ţintele deja stabilite prin planul de reorganizare al companiei franceze.

Alcatel a fuzionat în 2006 cu grupul american Lucent, dar aceasta nu a dus la rezolvarea problemelor financiare, în 2013 fiind elaborat un plan de reorganizare prin care personalul a fost redus cu 10.000 de persoane. Despre situaţia angajaţilor din România nu se spunea absolut nimic la acea oră, deşi mare parte dintre aceştia îşi puneau întrebarea ce le rezervă viitorul.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !