Educatia din Timis, sortita compromisurilor

De Corina Eva
Educatia din Timis, sortita compromisurilor
O nouă soluţie de compromis, găsită marţi de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş pentru copiii de grădiniţă din Maşloc, vine, aparent, în ajutorul celor mici. Cu toate acestea, dacă va fi pusă în practică, „soluţia” va  perturba activitatea şcolii din localitatea timişeană.

Începutul anului şcolar 2011-2012 i-a prins pe cei aproximativ 70 de copii de grădiniţă de la Maşloc în stradă. O construcţie nouă, începută în urmă cu cinci ani, cu destinaţia de grădiniţă, finalizată în procent de 100%, nu a fost dată în funcţiune nici astăzi. Motivul: constructorul nu şi-a primit banii de la Ministerul Educaţiei, contractantul lucrării. Inspectoratul Şcolar a găsit la deschiderea anului şcolar o primă soluţie de compromis, până la efectuarea plăţii către constructor: funcţionarea grădiniţei în vechea locaţie. Săptămâna trecută, toţi copiii au fost trimişi acasă, după ce s-au îmbolnăvit din cauza frigului şi a condiţiilor improprii.

Al doilea compromis

Marţi, Inspectoratul Şcolar a propus o altă soluţie, un al doilea compromis, pentru că de această dată afectaţi vor fi nu doar copiii de grădiniţă, ci şi cei de vârstă şcolară. Aceştia din urmă vor trebui să le facă loc celor mici în sălile de clasă.

„Mâine vom avea o întâlnire cu autorităţile publice locale, cu direcţiunea unităţii de învăţământ şi cu reprezentanţii părinţilor pentru a găsi soluţii la realitatea care este acum acolo, să încercăm să deblocam situaţia. Rămâne să stabilim o soluţie şi care cu siguranţă va fi, cred, agreată de către comunitatea de acolo. E vorba de a indentifica două săli de clasă în care copiii de la grădiniţă să vină dimineaţa, altfel clasele urmând să meargă după-masa la şcoală. Nu ştim care, vom stabili mâine în urma discuţiei ce o vom avea cu comunitatea de acolo.  De la clasa întâi  până la a VIII-a, orice clasă. E foarte importantă discuţia ce o vom avea cu părinţii de acolo. Ne asumăm acest rol de a identifica o soluţie cu toate că Inspectoarul Şcolar se ocupă de procesul de învăţământ şi nu de procesul de finanţare de patrimonii sau de încălzire”, a spus Marin Popescu, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Timiş.

Contactată telefonic, directoarea şcolii din Maşloc, Aura Danilescu, s-a declarat uimită de această idee. „Nu am cunoştinţă de o astfel de soluţie. Nu ştiu cum va fi ea realizabilă. Vom chema copiii de după-masă? Sunt mulţi care fac naveta. Din cele patru învăţătoare, trei sunt navetiste. Asta înseamnă costuri suplimentare. Clasele au bănci pentru şcoală. Ele vor fi scoase afară în fiecare zi, pentru a fi repuse la locul lor dupa-amiaza? Vor fi clădite, una peste cealaltă? În acest caz, ar reprezenta un pericol pentru siguranţa copiilor. Toaletele pentru grădiniţă diferă de cele pentru elevi. Sincer, nu ştiu cum vom pune în practică această soluţie. E prima oară că aud această variantă, vom discuta cu cei de la Inspectoratul Şcolar să vedem exact dacă e ideea lor”, a spus directoarea şcolii din Maşloc.

Marcela Sferea

Copiii din Masloc au o gradinita noua, dar nu o pot folosi din cauza nepasarii autoritatilor

Copiii din Masloc au ramas fara gradinita si risca sa inceapa noul an scolar in strada0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor