Copiii din Masloc au o gradinita noua, dar nu o pot folosi din cauza nepasarii autoritatilor

De Corina Eva
Reactualizat la:
1Comentariu
Cladirea din Masloc, asa cum a fost ea gandita pentru copii
Cladirea din Masloc, asa cum a fost ea gandita pentru copii
În 2007, printr-un proiect al Ministerului Educaţiei şi Cercetării care e deja istorie, localitatea Maşloc urma să aibă o grădiniţă modernă, aşa cum au sperat şi alte aproximativ 50 de localităţi din Timiş. În 2011 grădiniţa este finalizată în totalitate însă copiii nu se pot bucura de ea şi la toamnă s-ar putea trezi în stradă, pentru că firma care a executat lucrarea nu şi-a încasat banii.

Între timp, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia unui număr de 101 noi creşe şi grădiniţe în judeţele Hunedoara, Timiş, Arad, Bihor, Prahova, Giurgiu şi Ilfov. Valoarea estimată maximă pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor este numai pentru judeţele Hunedoara şi Timiş de 29.212.435 lei fără TVA.

În Maşloc nu a existat niciodată o grădiniţă. În anul 2007, autorităţile locale au obţinut aprobarea Inspectoratului Şcolar şi a Ministerului Educaţiei pentru realizarea unei construcţii cu o astfel de destinaţie.

Până acum cei 46 de copii de vârstă preşcolară au fost găzduiţi în incinta Centrului de Medicină Integrală Maşloc, contra unei chirii lunare. Acum, această clădire are un nou proprietar, care nu poate fi obligat să semneze un contract de închiriere. Din toamnă micuţii ar putea ajunge în stradă. Şi toate acestea în condiţiile în care cea mai modernă clădire din Maşloc, care urma să deservească învăţământul preşcolar din localitate, nu poate fi exploatată, deoarece constructorul nu şi-a primit banii…

Firma desemnată să realizeze lucrarea la vremea aceea a continuat execuţia, chiar dacă din 2007 şi până în prezent a primit 10 miliarde de lei din suma totală stabilită, respectiv 23 de miliarde de lei.

În prezent construcţia este finalizată în proporţie de 100%, însă recepţia acesteia nu se poate face.

„Oamenii sunt foarte înţelegători, doar că situaţia nu este una prea plăcută. Noi nu putem să preluăm această lucrare şi să ne asumăm responsabilitatea. Ideea este că avem câteva sute de cereri, de la părinţii care ar dori să-şi înscrie copii la program prelungit, acest serviciu oferindu-le posibilitatea de a-şi găsi un loc de muncă la Timişoara, de a face naveta, lăsându-şi micuţii în siguranţă. Şi nu este vorba doar de părinţii copiilor din Maşloc. Grădiniţa ar urma să deservească atât Maşlocul, cât şi satele aparţinătoare şi localităţile de pe o raza de 20 de kilometru în jur”, declară Aura Danilescu, directorul şcolii din Maşloc.

Situaţia este gravă în condiţiile în care constructorul ia se pare în calcul în prezent vânzarea imobilului, pentru a-şi recupera o parte din prejudiciu.

Deocamdată, o clădire impunătoare, poate mult prea mare după aprecierile unora, le arată copiilor, părinţilor şi cadrelor didactice, cam cum ar putea fi dacă ar fi… Până atunci autorităţile locale trimit scrisori: „ I-am scris şi ministrului, şi Elenei Udrea, şi la Funeriu, la Consiliul Judeţean Timiş, la Inspectoratul Şcolar… dar unde nu am scris? Nu am primit niciun răspuns…”, susţine primarul din Maşloc, Aurel Mic.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Maşloc.
TION.RO

Search in Maşloc

Filtrare cautari

Contacteaza-ne
Adrese utile