Echipă coordonată de un timișorean, pe primul loc la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

De Adrian Panduru
Echipă coordonată de un timișorean, pe primul loc la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori
© foto: arhiva
Echipa României s-a clasat pe prima poziție la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2019, din Cipru. Printre profesorii care i-au pregătit și însoțit pe olimpicii români se află și un cadru didactic de la Universitatea Politehnica din Timișoara.

Cinci medalii de aur și una de argint au cucerit olimpicii români la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2019, care are loc în perioada 20-25 iunie în Cipru, conform comunicatului Societății de Științe Matematice din România. Echipa României s-a clasat pe locul I cu 219 puncte, urmată pe locul doi de Bulgaria, cu 171 de puncte, iar pe trei Grecia, cu 117 de puncte.

Au obținut medalii de aur Dinu Alexandru Iosifescu (absolvent de clasa a VII-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București), Andrei Moldovan (absolvent de clasa a VIII-a la Școala Gimnazială nr. 79 din București), David Andrei Anghel (absolvent de clasa a VII-a la Școala Gimnazială nr. 56 din București), Iustinian Cristian Constantinescu (absolvent clasa a VIII-a la Școala Gimnazială “George Bacovia” din București), Radu Andrei Lecoiu (absolvent de clasa a VIII-a la Colegiul Național “Ienachiță Văcărescu” din Târgoviște). Medalie de argint a obținut Lucia Rîșnoveanu (absolventă de clasa a VIII-a la Școala Gimnazială “Spectrum” din Constanța).

Elevii au fost coordonați și însoțiți de profesorii: Andrei Alex Eckstein de la Universitatea “Politehnica” din Timișoara (team leader), Dănuț Arama de la Colegiul Național “Costache Negri” din Târgu Ocna (deputy leader), Cristian Lazăr de la Colegiul Național din Iași (observer).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor