E oficial! Licitatia pentru curatenia stradala a esuat. Robu: Nu cred ca vor fi probleme mari

De Bogdan Marta
Reactualizat la:
37Comentarii
E oficial! Licitatia pentru curatenia stradala a esuat. Robu: Nu cred ca vor fi probleme mari
© foto: arhiva
Primarul Nicolae Robu a anunțat, vineri, că licitația pentru curățenia stradală a Timișoarei a eșuat, singura ofertă depusă depășind plafonul maximal stabilit prin caietul de sarcini. În aceste condiții, de la începutul lunii august Timișoara va rămâne oficial fără curățenie stradală, asta dacă oficialii primăriei nu vor convinge vreo firmă să preia acest domeniu.

Vă reamintim că oficialii Retim au declarat în această săptămână că, din 5 august, nu se vor mai ocupa de curățenie stradală, Consiliul de Administrație al companiei luând decizia să nu se prezinte la licitație din motive de rentabilitate economică. Robu a anunțat, vineri, că o singură firmă s-a prezentat la licitație, însă nici aceasta nu a fost declarată câștigătoare a contractului de 6 milioane de euro anual, deoarece oferta depusă depășea acest plafon. În aceste condiții, din data menționată mai sus, Timișoara nu va mai avea nicio firmă care să se ocupe de curățenia stradală. Primarul Nicolae Robu a anunțat, vineri, că oficialii primăriei vor încerca să extindă contractul prin negociere directă.

„Nu cred că vor fi probleme mari (din 5 august încolo – n.r.). Din păcate licitația a eșuat. Era un ofertant, nu ne închipuiam că a venit cu o ofertă neeligibilă. A venit cu o valoare mult peste caietul de sarcini. Prin urmare, conform legii, există acum posibilitatea de negociere în condițiile caietului de sarcini și nu supralicitând acele condiții, negociere directă cu ofertantul sau alte firme. Și noi facem în primul rând tentativa de a încheia un contract pe această bază legală. Prin absurd, dacă nu vom reuși, va trebui să încheiem un contract pe clauză de forță majoră. Nu își poate imagina cineva să lăsăm într-o lună în care se așteaptă să fie foarte cald, orașul cu gunoaiele pe străzi. Eu am văzut așa ceva, în Paris, era o grevă. Și în Atena. Nu ne permitem să avem astfel de situații”, a spus Robu.

Întrebat dacă nu cumva prețurile estimate de specialiștii Primăriei Timișoara au fost prea mici, lucru reclamat și de Retim, Robu a spus că nu se pricepe la acest domeniu și că are încredere în specialiștii săi, însă, uneori aceștia sunt timorați de controalele efectuate de cei de la Curtea de Conturi, care stabilesc că prețurile estimate de acești specialiști ar fi prea mari.

„Prețurile au fost estimate de specialiștii în domeniu. Da unii te pedepsesc că te-ai dus cu plafonul prea sus. (…) Nu mă amestec în politica asta. Nu e de competența primarului cât e spălatul străzii. E o timorare a oamenilor în urma abuzurilor care se produc. Până acum instanțele corectau abuzurile celor de la Curtea de Conturi. Sunt acolo și oameni care își fac meseria cum trebuie, dar și personaje care își dezonorează instituția”, a explicat Robu.

Deci, prin urmare, de la începutul lunii august, dacă primăria va eșua în negocierile pe care le va avea, Timișoara va rămâne cu gunoaiele pe stradă.

Articole pe aceeași temă:

Operatorul de salubritate din Timișoara, Retim, a decis să nu participe la noua licitație pentru curățenia stradală din municipiu. Conducerea societății susține că noul contract, de 6 milioane de euro anual nu era destul de rentabil din punct de vedere economic. Vechiul contract se încheie pe 5 augu...
Contractul de curățenie stradală încheiat cu Retim va expira la începutul lunii august, dar, indiferent de relațiile contractuale dintre Primăria Timișoara și operatorul de salubritate, primarul Nicolae Robu va păstra mașina Mercedes de 70.000 de euro, care aparține de fapt Consiliului Local Timișoa...37Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor