Dysphoria Show, la Teatrul Maghiar Timisoara

De A. M. A.
Dysphoria Show, la Teatrul Maghiar Timisoara
© Foto: Teatrul Maghiar Timișoara
Dysphoria Show, creat de Florin Fieroiu, va fi pus în scenă la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara, miercuri, în 17 ianuarie, de la ora 19. Spectacolul trupei timișorene atrage atenția asupra izolării individului și îi face pe cei din public să cugete la aspecte ale existenței lor.

Construit ca o instalație teatrală inovativă, spectacolul creat de Florin Fieroiu reduce dialogul la minimum, focusându-se pe mișcare, acustică și imagine.

Lumea sonoră a spectacolului este alcătuită și construită în funcție de pașii actorilor, de modul în care trupurile actorilor relaționează cu decorul. Instalația de lumini potențează starea de angoasă, disperare sau compulsivitate a personajelor.

Disforia este termenul pentru o tulburare predominant depresivă, care se poate manifesta prin anxietate, tristețe, iritabilitate. Într-o lume în care depresia pare omniprezentă și ne este indusă ca o stare cotidiană, spectacolul trupei timișorene atrage atenția asupra izolării individului și face publicul să se întrebe: oare tot ceea ce consideră că este familiar și normal, este și sănătos sau ține de obișnuință?

Distribuție: Baczó Tünde, Borbély B. Emília, Magyari Etelka, Molnár Bence, Simó Emese, Szilasi Eszter Júlia și Tar Mónika.

Organizatorii anunță că accesul spectatorilor sub 14 ani este interzis. Se asigură traducere prin supratitrare în română și engleză. Biletele costă 24 lei, respectiv 12 lei, cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari.

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor