Drumul dintre Hitias si Bacova a fost modernizat cu bani din bugetul CJ Timis

De Adrian Panduru
3Comentarii
Drumul dintre Hitias si Bacova a fost modernizat cu bani din bugetul CJ Timis
© Tion: Drumul dintre Hitias si Bacova a fost modernizat cu bani din bugetul CJ Timis
Încă un drum din Timiș a fost modernizat. Este vorba despre o șosea de peste opt kilometri, care face legătura între Hitiaș și Bacova, unde s-au realizat mai multe lucrări, care au dus și la o suprafață carosabilă mai largă decât cea care exista inițial.

Lucrarea de modernizare a drumului județean 592 D, care face legătura între localitățile Hitiaș și Bacova, a fost finalizată. În lungime de 8,458 km, drumul județean a fost modernizat cu fonduri din bugetul CJ Timiș – 8.697.359,10 lei, inclusiv TVA. Modernizarea drumului a fost realizată în șase luni și 24 de zile, înainte de termenul stabilit în contract, care era de opt luni.

„Proiectul de investiții a cuprins mai multe categorii de lucrări, printre care: realizarea elementelor geometrice ale profilului transversal, reprofilarea șanțurilor de pământ existente și asigurarea continuității acestora prin intermediul podețelor existente și proiectate, montarea de parapeți de protecție, amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale și a acceselor la proprietăți, executarea lucrărilor de siguranță a circulației rutiere. Astfel, prin modernizarea drumului județean s-a realizat o parte carosabilă supralărgită, necesară din cauza lăţimii insuficiente a structurii rutiere care exista. În paralel cu îmbunătăţirea suprafeţei de rulare, s-a corectat traseul drumului existent, care în prezent corespunde standardelor specifice pentru o viteză de proiectare de 90 km/oră în afara localităţilor şi 50 km/oră în localităţi”, transmit reprezentanții CJ Timiș.

Au fost executate lucrări și pentru asigurarea accesului la proprietăţi şi la terenurile agricole, dar și lucrări la intersecţiile cu drumurile laterale şi podeţele aferente.

Banii investiți din bugetul Consiliului Județean Timiș pentru modernizarea acestui drum ar putea fi recuperați prin accesarea de fonduri europene, chiar dacă lucrarea a fost finalizată.

„Consiliul Județean Timiș a demarat atragerea de finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional, pentru decontarea banilor care au fost investiți, din bugetul propriu, în modernizarea acestui drum”, mai transmit reprezentanții CJ Timiș.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor