Drumul din Timis care a vazut pentru prima data asfalt

De Adrian Panduru
1Comentariu
Drumul din Timis care a vazut pentru prima data asfalt
© Tion: Drumul din Timis care a vazut pentru prima data asfalt
Drumul care leagă Ivanda de Ionel „a văzut” pentru prima dată asfalt. Fost drum pietruit și de pământ, șoseaua a fost reabilitată cu bani din bugetul Consiliului Județean Timiș.

Drumul care leagă Ivanda și Iohanisfeld (Ionel) a fost asfaltat, pe o lungime de 6,7 kilometri, cu fonduri de la Consiliul Județean Timiș – aproximativ 8 milioane lei cu tot cu TVA. Marți, 10 iulie, președintele CJ Timiș, reprezentanții constructorului și primarii din cele două localități au tăiat panglica de inaugurare a acestui drum.

„Acest tronson leagă drumul național de Ivanda și comuna Giulvăz. Sunt ferm convins de calitatea acestui drum, că este bună, constructorul a dat o garanție de 48 de luni. Acest drum a fost finanțat din bugetul propriu al Consiliului Județean Timiș. Durata lucrărilor a fost de aproximativ opt luni, mult mai puțin față de durata contractului de execuție – 12 luni. Aici a fost un drum comunal preluat la nivel de drum județean. A fost drum pietruit. S-a acoperit cu asfalt, lățimea este de șase metri”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Proiectul de asfaltare a drumului județean a cuprins mai multe categorii de lucrări, printre care lucrări de terasamente și structură rutieră, lucrări la podețe, lucrări pentru asigurarea scurgerii apelor și evacuarea apelor de suprafață (șanțuri de pământ), amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale și semnalizare rutieră (borne indicatoare kilometrice, indicatoare de circulație montate pe stâlpi, marcaje rutiere).

Reprezentanții administrației județene ar putea recupera suma investită în acest drum, printr-o finanțare europeană. Reprezentanții CJ Timiș vor depune pe Programul Operațional Regional proiecte de infrastructură rutieră care, deși au fost finalizate ca și execuție, la acestea nu s-a realizat recepția finală. La acest drum, dintre Ionel și Ivanda, recepția finală se va realiza peste 48 de luni, iar axa de finanțare europeană deschisă în aceste zile dă posibilitatea de a accesa fonduri în astfel de situații, De altfel, joi, la Consiliul Județean Timiș, va avea loc o ședință extraordinară tocmai pe acest subiect – finanțare europeană pe această axă pentru trei drumuri județene.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor