Drumul care te poate scapa de aglomeratia din Timisoara – aproape de finalizare, intre Sanmihai si Sacalaz

De Adrian Panduru
14Comentarii
Drumul care te poate scapa de aglomeratia din Timisoara – aproape de finalizare, intre Sanmihai si Sacalaz
© TION: Drumul care te poate scapa de aglomeratia din Timisoara – aproape de finalizare, intre Sanmihai si Sacalaz
Drumul care leagă Sânmihaiu Român de Săcălaz este aproape de a fi finalizat și a fi dat în folosință. Asfaltarea a început deja pe o porțiune și se lucrează la pod. Șoseaua urmează să facă legătura între Sânmihai și Săcălaz, ca o centură a Timișoarei.

Acest drum te poate scuti practic de aglomerația orașului atunci când vrei să ajungi de la Sânmihai sau Utvin până la Săcălaz (ori invers) sau în Mehala, Ronaț ori chiar Circumvalațiunii. La ora actuală pe drum este piatră, unele porțiuni sunt cu asfalt, uneori pe un singur sens, și se lucrează la un pod, pe lângă care, deocamdată, se trece pe drum de pământ. Acum, drumul nu este tocmai prielnic pentru mașini are pietrele și porțiunile neasfaltate, dar șoferii îl folosesc deja. La un test făcut recent, pe acest drum se ajunge, spre exemplu, de la Utvin până în Circumvalațiunii, în 28 de minute. Viteza de circulație, ținând cont însă că drumul este în lucru, este una redusă. Drumul va fi finalizat în luna septembrie.

Președintele CJ Timiș vrea ca aceste drumuri care înconjoară orașul să ajute la descongestionarea traficului din Timișoara..

„Pentru acest drum este termen de finalizare noiembrie, este un termen extrem de generos. Am avut discuții cu constructorul și mi-a spus că avem toate șansele ca acest drum să se termine mai rapid, undeva în luna septembrie. Acest drum nu-l văd doar ca o bucată care face legătura între Sânmihai și Săcălaz, trebuie să fie parte dintr-un traseu mai lung. De la Șag, Sânmihai, Săcălaz și într-un final trebuie să ajungem la Sânandrei. Parte din aceste drumuri sunt renovate, o parte vor necesita lucrări anul viitor, astfel încât această legătură să devină una funcțională și care să ajungă la descongestionarea a o parte din traficul din Timișoara”, a spus Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Timiș.

Lucrările la drumul Sânmihai – Săcălaz au început în 17 august 2015, au fost sistate in 23 decembrie 2015 (pe perioada iernii), și au fost reluate în 31 martie 2016. Valoarea contractului este de 11 milioane lei (TVA inclus), fonduri provenite din bugetul CJ Timiș și Programul Național de Dezvoltare Locală. Lucrările presupun asfaltarea a 5,5 km și construcția unui pod nou (18 metri lungime și 6,5 m – partea carosabilă). Firma care se ocupă de lucrări este Superconstruct SRL Timișoara.

Este posibil ca CJ Timiș să preia și drumul de la Șag la Sânmihai și alte drumuri de lângă Timișoara, pentru a le reabilita și a forma un fel de centură în jurul Timișoarei.

„Mai trebuie făcut și Săcălaz – DN6, pe Torontal, și în momentul acela ne ducem până la Sânandrei, pentru că Dudeștii Noi-Becicherec e făcut. Dacă vor fi de acord autoritățile publice locale, vom prelua aceste drumuri și le vom realiza. Nu este o problemă de finanțare, problema este să vrea autoritățile locale, din partea noastră există toată deschiderea”, a spus Sorin Grindeanu.

Adrian Panduru14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor