Drum national din Timis, reparat imediat dupa ploaie. Directia de Drumuri spune ca nu sunt probleme

De Marcel Hoster
6Comentarii
Drum national din Timis, reparat imediat dupa ploaie. Directia de Drumuri spune ca nu sunt probleme
© Drum national din Timis, reparat imediat dupa ploaie
Se lucrează sau nu la reparaţia drumurilor naţionale când carosabilul e ud? Se pare că da, dacă tehnologia se respectă, spun cei de la Direcția de Drumuri. Un cititor tion.ro ne-a trimis imagini cu muncitorii în acțiune, în timp ce reparau o porțiune din DN 59, imediat după ploaie. Reprezentanții DRDP Timișoara spun că responsabilitatea respectării procedurilor de execuție îi revine prestatorului.


La finalul lunii august, un cititor ne sesiza că o firmă de specialitate înlocuieşte asfaltul crăpat pe un drum naţional, chiar dacă afară plouase de curând şi carosabilul era ud, plin cu bălţi. Imaginile trimise o dovedesc.

„Între localitatea Cenei şi Uivar, pe DN59 (n.r. DN59B) se repară drumul. Se toarnă asfalt, cu toate că apa bălteşte. Mă întreb, cum nu au reuşit aceşti oameni să facă reparaţiile cât a fost vremea frumoasă? De ce au ieşit acum la reparat drumul când a venit vremea rea? Să-i fi adus ploaia?”, se întreabă cititorul tion.ro.

Cei de la Direcţia de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, administratorul drumului, spune că nu sunt probleme cu lucrările respective, iar tehnologia de realizare a lucrării de asfaltare s-a respectat.

„Lucrările menţionate în sesizare au fost efectuale după încetarea precipitaţilor sub formă de ploaie şi au respectat atât tehnologia de punere în operă a mixturilor asfaltice, cât şi temperaturile minime ale mixturii asfaltice calde şi atmosferică, specificate în normativele în vigoare”, se arată în răspunsul primit de la DRDP Timişoara referitor la această sesizare.

Dacă asfaltul nu ţine, nu e problemă, lucrarea este oricum în garanţie, ne asigură cei de la Direcţia de Drumuri.

„Responsabilitatea respectării procedurilor de execuţie ale acestor lucrări cade în sarcina prestatorului, acesta garantând, totodată, pentru calitatea lucrărilor executate, iar în cazul apariţiei unor defecţiuni, pe perioada de garanţie, acestea vor fi remediate pe banii prestatorului fără cheltuieli suplimentare din partea beneficiarului lucrării”, au precizat cei de la DRDP Timişoara.

Lucrările efectuate au urmărit eliminarea tasărilor şi burduşirilor apărute în corpul drumului şi implică înlocuirea întregului sistem rutier, nu doar asfaltare, aceasta doar în porţiunile de drum afectate, am mai aflat de la DRDP Timişoara.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor