Drum judetean de peste 10 kilometri reabilitat in Tara Fagetului. Un nou acces spre lacul Surduc

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
6Comentarii
Drum judetean de peste 10 kilometri reabilitat in Tara Fagetului. Un nou acces spre lacul Surduc
© Tion: Drum judetean de peste 10 kilometri reabilitat in Tara Fagetului. Un nou acces spre lacul Surduc
Un drum județean în lungime de peste 10 kilometri din Țara Făgetului a fost inaugurat luni, 8 octombrie. Este vorba despre drumul județean DJ 681, care asigură legătura dintre Drumul Național (DN) 68A (Făget) cu localitatea Drăgsinești, cu zona turistică Fârdea (lacul Surduc) și cu DN 6, prin localitățile Fârdea – Hăuzești – Crivina – Criciova.

Lungimea sectorului de drum pe care au fost executate lucrări este de 10,2 kilometri, iar durata de execuție a fost de 11 luni, dintre care două luni reprezintă durata de elaborare și predare a documentației tehnico-economice.

„Este vorba despre un drum județean care leagă orașul Făget de comuna Fârdea și satul Drăgșniești. Este o investiție de aproximativ 13.800.000 lei, care se întinde pe 10,2 kilometri, o investiție foarte importantă. Această zonă este una deosebită din punct de vedere turistic, am deschis un nou acces spre lacul Surduc. Este important pentru cetățenii din zona comunei Fârdea, cu acces mai facil în orașul Făget. Aici se află și stația de transfer deșeuri din zona orașului Făget. Acest drum este realziat din bugetul consiliului județean”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Au fost realizate 19 intersecții cu drumurile și străzile laterale, accesele la proprietăți, dispozitive de scurgere a apelor (4.727 m de șanțuri betonate; șanțuri noi de pământ), 11 podețe laterale, 5 podețe transversale casetate, un podeț din dale prefabricate, amenajarea cu dale elastice din cauciuc pe o lungime de 10,8 metri a trecerii la nivel cu calea ferată și alte lucrări.

Lucrările la acest drum au fost proiectate de SC ALIDO PROIECT SRL și SC POD-PROIECT SRL și executate de asocierea dintre SC TECHNOCER SRL, SC ALIDO PROIECT SRL și SC POD-PROIECT SRL, valoarea totală a lucrărilor executate fiind de 13.778.914,02 lei (fără TVA), fonduri asigurate din bugetul de investiții al Consiliului Județean Timiș.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor