Druckeria a raspuns invitatiei primarului Robu, dar nu se alatura demersului sau

De M. Hoster
4Comentarii
Druckeria a raspuns invitatiei primarului Robu, dar nu se alatura demersului sau
© TION - Druckeria a raspuns invitatiei primarului Robu, dar nu se alatura demersului sau
După ce la sfârșitul săptămânii trecute, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a făcut un apel ca suporterii ASU Poli să susțină ACS Politehnica, după ce aceasta a reușit promovarea în Liga I, iată că discuțiile cu liderii Druckeria nu au avut rezultatul sperat de edilul orașului. Astfel, cei de la Druckeria au răspuns invitaţiei la dialog, dar nu s-au raliat ideilor primarului. Nicolae Robu spune că propunerea sa rămâne în continuare deschisă.


Odată ce ACS Poli Timişoara şi-a asigurat repromovarea în prima ligă, primarul Nicolae Robu a lansat liderilor suporterilor alb-violeţi, care au decis să se alăture proiectului ASU Politehnica, să vină alături de echipa Timişoarei care va reprezenta oraşul pe prima scenă fotbalistică a ţării. Decent,

„Am recepționat cu satisfacție răspunsul favorabil al liderilor Druckeria la invitația mea la discuții de încercare a găsirii unei formule de unire într-un proiect unic, a tuturor iubitorilor de fotbal în spiritul Politehnicii istorice. Discuțiile s-au purtat, ca de altfel şi cele din 2012 după care a urmat dezbinarea, într-o atmosferă relaxată şi de respect reciproc”, a anunţat Robu într-o postare pe Facebook.

Primarul a încercat să explice de ce a preferat ideea adoptată la crearea ACS Poli, anume singura disponibilă prin care formaţia mai putea să rămână în prim planul fotbalistic românesc, spunând că în niciun fel Druckeria nu a pornit de la zero cu ASU Politehnica, echipă care avea deja câţiva ani de existenţă: „Eu am explicat încă o dată raţiunea pentru care, ca primar, am optat, în 2012, pentru unica formulă aptă să asigure rămânerea Timişoarei în fotbalul de performanţă – în speţă: în Liga 2, cu șanse de revenire imediată în Liga 1, şanse ce s-au şi materializat, de altfel – şi nu pentru alternativa pornirii de jos cu echipa ASU Politehnica, deşi, sentimental, am avut tentaţia de a merge pe această alternativă, dat fiind că această echipă, ASU Politehnica, a fost creată de mine împreună cu un număr de colegi și dusă, sub Rectoria mea, la promovabilitate în Liga 5. De reținut, deci: Druckeria nu a luat-o de la zero cu ASU Politehnica, ASU Politehnica avea deja câţiva ani de existenţă şi era deja promovată în liga 5 când Druckeria a aflat de ea, Druckeria susţinând în acei ani fără rezerve şi cu toată pasiunea-i caracteristică Politehnica derivată din Fulgerul Bragadiru, lucru pe care l-am făcut şi eu şi l-a făcut orice iubitor de Poli!”, insistă Nicolae Robu, vorbind despre demersul galeriei.

Primarul Timişoarei mai spune că în 2012 nu a avut loc doar o schimbare a numelui din ACS Recaş în ACS Poli, ci o transformare radicală. În noua structură au intrat Universitatea Politehnica Timişoara, Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, iar UPT a şi decis ca „dreptul asupra palmaresului, culorilor şi numelui echipei de fotbal istorice Politehnica Timişoara revine exclusiv ACS Poli Timişoara”.

Chiar şi aşa, ASU Politehnica a folosit nestingherită culorile alb-violet şi numele Politehnica, doar datorită acceptului tacit al Clubului ACS Poli Timișoara, care nu a cerut Senatului Universităţii Politehnica să intervină.

„De ce nu a cerut? Evident, pentru că am vrut eu să nu ceară. Şi de ce asta? Simplu: pentru că îi cunosc pe liderii Druckeria şi ştiu că mişcarea pe care ei au dezvoltat-o în jurul echipei ASU Politehnica – chiar fiind în cvasitotală eroare în privinţa ACS Poli – este una izvorâtă dintr-o mare pasiune, din mult entuziasm, din nonconformist, din aspiraţia la un fotbal curat, din disponibilitate şi asumare de a înfrunta greutăţi pentru atingerea ţintelor, valori pe care le apreciez şi le împărtăşesc şi eu de când mă ştiu – valori nu chiar dese, din păcate, în societatea românească -, asociate cu o anumită boemă, conferitoare de atractivitate, mai ales pentru tineri”, își motivează Robu decizia.

Primarul Timişoarei a venit şi cu o propunere pentru rezolvarea situaţiei. El a oferit ca soluţie transformarea Clubului ACS Poli prin cooptarea, ca membri asociaţi, alături de Universitatea Politehnica Timişoara, Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, a Organizaţiei Membrilor Galeriei – “Druckeria”-, a Organizaţiei Sponsorilor Asociaţi (încă inexistentă) şi a unui mare finanţator privat – persoană fizică, asociaţie sau societate comercială – (încă inexistent). De asemenea, cele două echipe ar urma să funcţioneze ca un tot unitar, cu ACS Poli în Liga 1, şi în Liga 3 ASU Politehnica.

Concluziile trase sunt clare, spune Nicolae Robu, de respingere a unui acord, una bazată pe percepţii eronate: „Poziţia liderilor Druckeria a fost de respingere a propunerii mele, de o manieră civilizată, cu o motivare redactată în termeni frumoși, dar, în opinia mea, fondată prea puţin pe realităţi, ci preponderent pe percepţii şi înţelegeri eronate – chiar dacă de bună credinţă – ale realităţilor. Ne-am despărţit în termeni amiabili, eu urând succes echipei ASU Politehnica în campania de promovare în Liga 3 şi, mai mult, promiţând că, dacă nu voi fi plecat din ţară ca urmare a vreunui angajament luat deja, voi fi prezent să susţin echipa la meciul de baraj. În plus, membru de onoare vechi al Druckeria fiind, mi-am cumpărat cardul de suporter cotizant al SS Politehnica Timişoara, cel cu nr. 478. Propunerea mea rămâne deschisă !”, a încheiat primarul ”sentinţa” dialogului realizat.

Articole pe aceeași temă:

Robu explica de ce AC Recas este Poli si face apel la impacare cu ultrasii4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor