Doua milioane de lei pentru consilierea tinerilor care vor sa inceapa o cariera de succes

De M. Hoster
Doua milioane de lei pentru consilierea tinerilor care vor sa inceapa o cariera de succes
Un număr de 100 de elevi şi 350 de studenţi vor primi sprijin şi consiliere pentru a alege cariera potrivită şi pentru a se putea angaja la finalul studiilor universitare. Iniţiatorii proiectului, Universitatea de Vest din Timişoara şi Inspectoratul Şcolar Hunedoara, au la dispoziţie 2,1 milioane de lei pentru a duce la bun sfârşit iniţiativa.

Universitatea de Vest din Timișoara, în calitate de solicitant, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, a lansat proiectul „Începe o carieră de succes!”. Acesta este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Valoarea totală a finanţării este de 2,170,435.00 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 2,127,026.30 lei, iar contibuția solicitantului de 43,408.70 lei. Trebuie spus că manager de proiect este chiar rectorul Universităţii de Vest Timişoara, Marilen Pirtea.

Ce se va face cu cei două milioane de lei? Iniţiatorii vor să ajute mai mulţi elevi, dar mai ales studenţi, să poată obţine un loc de muncă la finalul studiilor superioare. Ei vor beneficia de servicii de orientare și consiliere profesională, dar vor învăţa şi cum să îşi dezvolte abilitățile și competențele practice solicitate de piața muncii. Vizate sunt 450 de persoane, dintre care 100 de elevi înmatriculați în sistemul național de învățământ, nivel liceal, învățământ de zi, și 350 de studenți înmatriculați în sistemul național de învățământ.

În cadrul proiectului se va înfiinţa o reţea naţională în cadrul căreia vor fi semnate mai multe parteneriate cu angajatori reprezentativi de pe piaţa muncii. Prin intermediul acestora se doreşte o mai bună cunoaştere a solicitărilor lansate pe piaţa muncii şi a caracteristicilor pe care trebuie să le aibă viitorii angajaţi. Beneficiarii consilierii vor avea la dispoziţie informaţii specifice pieţei muncii, pe baza cărora se vor putea orienta mai uşor în funcţie de cerere. De asemenea, participanţii vor beneficia de stagii de practică în cadrul societăţilor partenere, incluse în reţeaua constituită.

Iniţiativa lansată luni nu este unică în domeniul consilierii studenţilor. Universitatea de Vest din Timişoara asigură, prin proiecte finanţate prin POSDRU, consilierea asupra noilor oportunităţi din piaţa muncii a peste 3.300 de studenţi care învaţă în cadrul instituţiei.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor