Doua mii de caini, din peste 150 de rase, in expozitie la Timisoara

De M.M.H.
Reactualizat la:
Expozitie de caini la Timisoara
Expozitie de caini la Timisoara
Nu mai puţin de două mii de câini din cele mai diverse rase şi aproape 30 de ţări sunt prezenţi în aceste zile la Timișoara, la una dintre cele mai mari expoziții chinologice care are loc în țara noastră. Evenimentul se desfășoară la Arena Aquasport din spatele fostului ștrand al Tineretului.

„Sunt prezente peste 150 de rase de câini, exemplare valoroase. Participanții provin din 27 de țări. În cele trei zile de expoziție, de vineri până duminică, ne așteptăm la peste 2.000 de exemplare prezente”, ne-a spus vicepreședintele Asociației Chinologice din România, Petru Munteanu. 

Arbitri internaționali vor stabili care sunt cele mai valoroase exemplare canine din fiecare rasă prezentă. Numai sâmbătă, aproape 900 de câini participă la prezentări ale raselor din care fac parte, iar arbitrii aleg cel mai apropiat exemplar de standardul rasei. Expoziția este un prilej pentru timișoreni să profite de vremea frumoasă și să iasă cu mic, cu mare, din casă. Copiii s-au dovedit a fi cei mai mari fani ai patrupedelor. Ei şi-au făcut poze cu câinii și au încercat să-i mângâie chiar și pe cei mai fioroși. „I-am adus pentru că le plac câinii, dar și pentru că nu știu când mai am ocazia să văd atâtea exemplare diferite la un loc”, ne spune Horia, un tată care a venit cu copiii, Adriana şi Paul, la expoziţie.

La expoziţia din aceste zile pot fi văzute şi rase mai puţin cunoscute poate timişorenilor, printre care se numără Japan Chi, American Bulldog, Boston Terrier, Tibetan Terrier, Mastin Espagnol, Podenco Ibicenco, Papillon, Petit Brabanson, Brac Italian și alte exemplare. Arbitrajele au început încă de la ora 10.00 și vor avea loc până în jurul orei 17.00. Sâmbătă are loc Cupa Europei Centrale şi de Est la chinologie. La finalul competiției va fi desemnat câinele care merită titlul de Best in Show, iar duminică, 1 mai, va fi organizată o expoziţie de campionat dotată cu titluri CACIB. 

Pe lângă expoziția de animale la care pot fi admirate unele dintre cele mai frumoase exemplare canine din ţară, în spațiul din spatele ștrandului Tinererului pot fi găsite și standuri cu diverse produse pentru câini, de la lese la mâncare. Nu lipsesc nici terasele cu mici și bere rece pentru cei care vor să se relaxeze şi să se ascundă de soare.
Regulament de plasare a anunturilor