Doctor oncolog din Timisoara: Riscul de cancer mamar este mai mare la femeile din mediul urban

De Adrian Panduru
Doctor oncolog din Timisoara: Riscul de cancer mamar este mai mare la femeile din mediul urban
Ziua Naţională a Luptei Împotriva Cancerului la Sân a fost marcată la Timişoara şi în ale locuri în 1 octombrie. Conform unui medic oncolog din Timişoara, riscul de cancer este mai pronunțat în cazul femeilor din mediul urban, care au studii superioare. Cariera fiind mai importantă, de multe ori, acestea decid să aducă pe lume un copil la vârste mai înaintate, ceea ce reprezintă un factor de risc.

Aproape 30 la sută din cancerele întâlnite la femei sunt la sân. Ar trebui ca fiecare femeie să înveţe ce înseamnă autoexaminarea mamară şi o dată pe lună să-şi facă autocontrolul sânului, spun specialiștii. De asemenea, este recomandată o mamografie o dată pe an sau cel mult o dată la doi ani, mai ales la femeile peste 50 de ani.

“Diagnosticul cancerului mamar poate fi făcut devreme, poate fi făcut tardiv, în funcţie de momentul în care se prezintă pacienta la medic. De aceea, noi încurajăm cât se poate depistarea precoce. Se pare că acest gen de prevenţie cu mamograful şi cu ecograful care se face în ziua de astăzi aduce mai multe beneficii decât tratamentele moderne care s-au inventat în ultima vreme. În general, numărul cazurilor de cancer creşte lent în toată lumea, nu doar în România. Din păcate, pe măsură ce adoptăm un stil de viaţă modern, cancerul mamar creşte ca frecvenţă. Riscul de cancer mamar este mai mare la femeile din mediul urban decât din mediul rural, la femeile cu o educaţie mai înaltă. În general, acest lucru se datorează faptului că femeile au sarcini tot mai târziu”, spune doctorul oncolog Şerban Negru, fondatorul Asociaţiei Oncohelp din Timişoara.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !