DN 57 ramane in continuare inchis. DRDP cere interventia Romsilva

De M. Hoster
DN 57 ramane in continuare inchis. DRDP cere interventia Romsilva
© Foto: Arhiva
Drumul care leagă Moldova Noua de Orşova rămâne în continuare închis cirulației, mai exact, porţiunea dintre localitățile Svinița și Berzasca. Din cauza unei alunecări de teren, carosabilul a devenit impracticabil, iar pentru rezolvarea problemei este nevoie de intervenţia celor de la Romsilva, care trebuie să acţioneze pe versanţii aflaţi în administrarea acesteia.


Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a decis, în data de 1 aprilie, închiderea temporară a circulației pe DN 57, km 65+600 între localitățile Svinița și Berzasca, recomandându-se ca variantă de ocolire traseul DN 57 Orșova – DN 6 Iablanița – DN 57 B Oravița – DN 57 Moldova Nouă.

Din cauza ploilor și fenomenului de îngheț-dezgheț, în ultima perioadă, pe DN 57 km 65+600 dreapta, s-a produs o alunecare de teren, favorizând dislocarea unor blocuri de piatră cu dimensiuni între 5 și 50 metri cubi.

În urma reviziei efectuate pe sectorul în cauză de către muncitori din cadrul S.D.N. Orșova, s-a constat că zona, pe o lungime de aproximativ 50 – 60 m, este încă activă, existând pericolul de desprindere de blocuri de stâncă ce pot surprinde în orice moment participanții la trafic, având ca urmări posibile pierderi de vieți omenești.

Având în vedere faptul că versantul de află în limita de proprietate administrată de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timișoara a cerut Direcţiei Silvice Mehedinţi să înceapă lucrările de descărcare a versantului pentru ca CNADNR, prin DRDP Timișoara, să poată demara lucrările de eliminare a celor două stânci de pe partea carosabilă în condiții de siguranță.

Astfel, DN 57, km 65+600, între localitățile Svinița și Berzasca, va rămâne închis până când se vor asigura condițiile optime de trafic.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !