Distractie pentru iubitorii sporturilor de iarna. Statiunea sarba Kopaonik ii asteapta cu 62 de kilometri de partii

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
11Comentarii
Distractie pentru iubitorii sporturilor de iarna. Statiunea sarba Kopaonik ii asteapta cu 62 de kilometri de partii
Schi pentru toate categoriile de practicanți ai acestui sport, cazare la preţuri bune și peisaje superbe. Asta oferă staţiunea Kopaonik, din Serbia. De la Timişoara aveţi de mers mai puţin de 400 de kilometri pentru a petrece o vacanţă frumoasă.

Sezonul de schi a fost deja inaugurat în staţiunea Kopaonik, zăpada s-a aşternut pe pârtii, iar dacă nu e destulă, tunurile de zăpadă rezolvă problema pe cea mai mare parte a zonelor de schiat.
Kopaonik, cunoscut ca „Acoperișul Serbiei”, este cel mai mare masiv muntos din această țară și numărul unu ca destinație turistică de iarnă. Kopaonik este înzestrat cu un potențial natural impresionant, de aproximativ 200 de zile cu soare pe an și cu 160 de zile cu zăpadă. Pârtiile de aici, excelent amenjate, oferă plăcere tuturor categoriilor de schiori, de la începători până la cei cu experiență inconestabilă.

Centrul de schi Kopaonik se întinde pe 62 de kilometri de piste și pârtii, amenajate pentru schiatul alpin și nordic. Pentru iubitorii schiatului nocturn, în mijlocul centrului de schi se găseşte „Malo Jezero”, o pistă iluminată. Mai mult, pentru schiorii cei mai tineri și pentru începători, care se află pentru prima oară pe pârtie, a fost pus la dispoziție spațiul numit ”grădinița de schi”, cu bandă mobilă și carusel, care ajută la însușirea abilităților de bază în ale schiatului.

Sistemul pentru înzăpezire artificială acoperă 97% din pârtii. Mulțumită sistemelor care produc zăpadă artificială, sezonul de schi durează mai mult, iar schiorii, de la începători la cei cu pretenții, se pot bucura pe perioada întregului sezon de pârtii excelent amenajate. Pistele sunt dotate cu un sistem de teleschi și telescaune, cu o capacitate de peste 34.000 de schiori pe oră. Sistemul este compus din trei telescaune cu șase locuri, patru rabatabile cu patru locuri, patru telescaune fixe cu patru locuri pe bandă mobilă pentru îmbarcarea schiorilor, două telescaune cu două locuri, două teleschiuri pe sistem de tracțiune tip ”ancoră” și opt teleschiuri tip ”farfurie”, precum și trei teleschiuri pe sistem de cabluri de legătură. Cele mai numeroase sunt pistele albastre, ideale pentru începători și schiori mai neiscusiți. Acestea se termină pe platoul central, care adăpostește numeroase cafenele, un snow park cu articole pentru copii, locuri amenajate de unde se pot închia schiuri, școala de schi etc.

kopaonik

În câteva minute, teleschiul rapid ”Pancici expres” vă va urca pe vârful Pancici de pe care puteți coborî pe platou pe una dintre pârtiile albastre sau roșii, sau pe altă parte, pe pârtia neagră Duboka sau pe cea roșie Krčmar. Pârtiile sunt bine marcate, iar pe alocuri, unde ar exista pericol de ieșire din decor, există plase de protecție.

Turiștii au la dispoziție mai multe hoteluri și pensiuni, la prețuri care pleacă de la 10 euro/noapte. Kopaonik are locuri de cazare din belșug (aproximativ 15.000 de paturi) în diverse locații, pe care le veți alege exclusiv după gustul dumneavoastră. Distracţiile sunt multiple, turiştii au la dispoziție zeci de magazine, cafenele și restaurante, dar și locuri pentru spa, saună, jacuzzi, masaj și nu numai. Zilnic sunt organizate excursii în împrejurimi, la biserici, mânăstiri sau muzee.

Kopaonik începe să devină una dintre stațiunile preferate de români. În decembrie 2014, de exemplu, jumătate din turiștii care au vizitat stațiunea au provenit din România.

„Kopaonik este foarte aproape de Timișoara, așa că este foarte tentantă pentru turiștii care vor să descopere o stațiune de excepție. Cheia succesului acestei stațiuni este amabilitatea personalului care se manifestă pe toate ramurile, începând de la restaurante și hoteluri până la pârtii. Oferta este foarte bună, între 10 și 100 de euro de persoană. În funcție de posibilități, fiecare primește ce dorește. Avem patru luni cu zăpadă încontinuu și există locuri de agrement și pentru turiștii care nu schiază, mai ales viață de noapte”, a declarat președintele Organizației Turistice și de Sport Kopaonik.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor