Directorul Aeroportului Timisoara da in judecata Listerine dupa ce analizele au aratat ca nu a consumat alcool

De Bogdan Marta
Reactualizat la:
55Comentarii
Directorul Aeroportului Timisoara da in judecata Listerine dupa ce analizele au aratat ca nu a consumat alcool
Analizele de sânge efectuate de directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Dan Idolu, prins de polițiști în urmă cu două săptămâni cu o alcoolemie la volan de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, arată că acesta nu a consumat alcool. De altfel, Idolu susținea atunci că totul este o neînțelegere și că el, de fapt, folosise apă de gură cu câteva minute înainte de a fi prins de polițiști.

Vă reamintim că, în urmă cu două săptămâni, directorul Aeroportului Internațional Timișoara a fost oprit de polițiști în Dumbrăvița și pus să sufle în fiolă. Rezultatele au indicat o alcoolemie de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Idolu a susținut în fața oamenilor legii și în fața presei că totul este o neînțelegere și că totul se datora faptului că a folosit apă de gură cu câteva momente înainte de a fi tras pe dreapta de oamenii legii. El a fost și cel care a cerut să fie condus la spital pentru efectuarea probelor de sânge.

După primirea rezultatelor, Idolu a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că a fost oprit abuziv de polițiștii din Dumbrăvița.

„Prin prezentul comunicat doresc să prezint opiniei publice, informată eronat despre incidentul din 20.08.2016 când am fost oprit, consider eu, nejustificat în trafic de către un echipaj al Secţiei 1 Poliţie Rurală Timişoara. Acest echipaj m-a abordat într-un mod neconform cu procedurile standard ale poliţiei rutiere, supunându-mă apoi unui test cu dispozitivul alcooltest pentru determinarea concentraţiei de alcool în aerul expirat. Mi s-a comunicat, fără a-mi fi arătat rezultatul de pe dispozitiv, că în urma testării a rezultat o concentraţie de alcool în aerul expirat de 0,28 mg/l şi că mi se va întocmi un proces verbal de contravenţie. Am contestat acest rezultat verbal şi prin menţiune scrisă în procesul verbal întocmit, pentru că în fapt nu am consumat alcool, dar cu 2-3 minute înainte de testare (în momentul în care staţionam pe acostamentul drumului) am utilizat produsul farmaceutic „Listerine” pentru igiena cavităţii bucale, care are în componenţă alcool şi care ar putea influenţa rezultatul testului”, a transmis, sâmbătă, Dan Idolu.

El a prezentat cu această ocazie și o adresă a IPJ Timiș, care îi confirmă spusele.

Screenshot 2016-09-03 19.36.04

 

„Am solicitat prelevarea de probe biologice de sânge şi analizarea acestora de către Institutul de Medicină Legală – partenerul independent al justiţiei, care are capacitatea tehnică şi profesională de a prelucra şi analiza probe cu metode obiective şi ştiinţifice. Rezultatul acestor teste consemnat în buletinul de analiză toxicologică anexat a consemnat că în urma analizării celor două probe biologice de sânge, cantitatea de alcool exprimată în grame la 1000 ml de sânge este zero (absent)”, mai spune Idolu.

În încheiere, acesta susține că va continua acțiunea în instanță pentru anularea măsurilor luate de polițiști împotriva sa, dar va intenta proces și producătorului apei de gură „Listerine”.

„Acest rezultat confirmă că atitudinea mea iniţială, de conducător auto şi cetăţean corect care nu a acceptat compromisul (prin neasumarea unui proces-verbal de contraventie incorect şi prin solicitarea prelevării de probe de sânge) şi a optat pentru transparenţă publică (inclusiv prin interviul acordat mass-mediei la locul recoltării probelor), a fost cea corectă. Această atitudine o voi menţine în continuare prin demersurile care urmează să le iniţiez, astfel:Voi continua actiunea initiata de mine in instanta in 23.08.2016 pentru anularea procesului-verbal de contraventie.Voi solicita prin instanţă Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Rutieră să efectueze o expertiză tehnico-juridică pentru verificarea calităţii dispozitivelor etilotest aflate în dotarea I.P.J. Timiş, precum şi influenţa asupra rezultatelor testelor cu aceste dispozitive în cazul folosirii de produse farmaceutice pentru igiena cavităţii bucale. Voi sesiza Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului pentru publicare de informaţii incomplete pe eticheta produsului „Listerine”, care nu precizează conţinutul/concentraţia de alcool din compoziţie precum şi efectul utilizării acestui produs înainte de testarea concentraţiei de alcool în aerul expirat. Voi solicita, prin acţiune în instanţele de judecată, despăgubiri pentru daune morale de la societatea autorizată să importe şi să distribuie produsul „Listerine”, pentru că pe eticheta produsului nu este notificat riscul utilizării produsului înainte de testarea cu dispozitive etilotest. Voi solicita conducerii I.P.J. Timiş să iniţieze o acţiune de cercetare disciplinară a şefului de echipaj de poliţie care implicit mi-a adus prejudicii de imagine printr-un comportament neconform cu procedurile standard ale poliţiei rutiere”, mai transmite Idolu.

Articole pe aceeași temă:

Directorul Aeroportului Timisoara da in judecata Listerine dupa ce analizele au aratat ca nu a consumat alcool55Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor