Directia de Drumuri si Poduri Timisoara primeste 13 autofreze pentru deszapezire

De M. Hoster
Directia de Drumuri si Poduri Timisoara primeste 13 autofreze pentru deszapezire
© Foto: Arhiva
Direcţia de Drumuri şi Poduri Timişoara va primi un număr de 13 autofreze pentru curăţarea şoselelor de zăpadă. După ce s-a ”ars” cu contractele semnate cu diferite firme, Compania de Drumuri a decis să-şi asigure propriile utilaje de deszăpezire, pentru a nu mai fi prinsă pe picior greşit.


Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a reuşit să acceseze fonduri europene în vederea dotării cu un număr destul de mare de utilaje, necesare rezolvării problemelor legate de înzăpezirea drumurilor. Este vorba de un total de 100 de freze şi şapte utilaje de intervenţie. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timișoara va primi un număr de 13 asemene autofreze.

„Achiziționarea acestor utilaje reprezintă un prim pas pentru retehnologizarea companiei. Până la sfârșitul anului, CNADNR va avea în dotare 100 de freze și 7 vehicule special de intervenție, achiziționate cu fonduri europene FEDR. Acest proces de retehnologizare, început încă de anul trecut, face parte din strategia de management a CNADNR pentru perioada 2015-2020, strategie pe care o finalizăm în prezent și pe care o vom prezenta în luna martie”, a declarat directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.

Din cele 100 de autofreze, 31 sunt de capacitate mare (5.000 t zăpadă /h) și 69 sunt de capacitate medie (3.500 t zăpadă /h). Totalul estimat al contractului, încheiat în 24 octombrie 2014, este de 180.090.000 Lei (fără TVA).

De asemenea, au mai fost achiziționate și șapte vehicule echipate pentru intervenţii speciale pe timp de iarnă, vehicule care permit deplasarea rapidă în ciuda blocajelor cauzate de viscol, în vederea acordării de ajutor, inclusiv medical, persoanelor blocate în propriile vehicule.

Toate aceste echipamente urmează a fi livrate în perioada februarie 2015 – octombrie 2015.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor