Din Timisoara anului 2012: strazi inundate, autoritati nepasatoare

De A. Strugariu
Reactualizat la:
Din Timisoara anului 2012: strazi inundate, autoritati nepasatoare
Cu picioarele prin apă… pe străzile din Timişoara. Strada Laurenţiu Nicoară, situată lângă Piaţa Aurora, se inundă la fiecare ploaie de câţiva ani încoace. Locuitorii din zonă sunt nevoiţi să-şi tragă pungi pe picioare, să vină cu pantofi de schimb, să facă autostopul să-i ia cineva cu maşina sau… să se caţere pe garduri pentru a trece strada în Timişoara anului 2012.

Timişorenii ar putea pe viitor să se plimbe cu bărcile nu doar pe Bega, ci şi pe unele străzi din oraş, dacă autorităţile locale nu iau măsuri…

Un locatar din zona Pieţei Aurora ne-a trimis miercuri imagini cu strada Laurenţiu Nicoară, care a fost parţial inundată în urma ploilor din ultimele zile. Drumul este impracticabil, se plâng oamenii care locuiesc acolo.

„De fiecare dată când plouă şi când ninge e aceeaşi problemă, apar inundaţii. La prima ploaie nu se poate circula pe acolo. Acestea sunt condiţiile în care trebuie să meargă copiii noştri în fiecare zi la şcoală şi în care noi trebuie să mergem la lucru pentru a câştiga bani să ne plătim dările. Copiii se duc cu picioarele ude, cu pantofii uzi la şcoală, suntem nevoiţi să venim cu pantofi de schimb sau să ne tragem pungi sau saci pe picioare ca să putem trece sau aşteptăm să vină cineva cu maşina să ne ia. Aşa arată o stradă din Timişoara anului 2012”, spune cititorul nostru care ne-a sesizat această problemă.

Oamenii au ajuns la capătul răbdării şi cred că cei de la primărie i-au uitat, mai ales că se confruntă cu această problemă de câţiva ani, iar autorităţile refuză să ia măsuri pentru ca situaţia să nu se mai repete.

„E o stradă neasfaltată cu toate că se circulă foarte mult pe ea, fiind chiar lângă Piaţa Aurora. Străzile din jur au fost asfaltate, dar asta a rămas aşa. Apa se adună acolo pentru că aşa e terenul, e puţin mai jos probabil. Unii se caţără pe garduri ca să poată trece, alţii trec prin apă şi e chiar drumul de acces spre staţiile mijloacelor de transport în comun. Cei de la primărie ne-au uitat, de vreo 8 ani ne rugăm de ei să facă ceva…”, a adăugat locatarul de pe strada Laurenţiu Nicoară.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că se intenţionează reabilitarea străzii Laurenţiu Nicoară. Când ar urma însă să se întâmple acest lucru nu se ştie, mai ales că nu a fost încă aprobat bugetul pe anul în curs. Până atunci, oficialii municipalităţii spun că se va pune pietriş pe stradă, pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiţi să treacă prin bălţi.

„Avem un studiu de fezabilitate pentru amenajarea străzii Laurenţiu Nicoară care a fost aprobat anul trecut în Consiliul Local, trebuie să se facă proiectul tehnic. E o lucrare de investiţie şi durează. În funcţie de câţi bani sunt la buget stradă va fi reabilitată complet, nu pot să le promit oamenilor că anul acesta pentru că sunt o mulţime de proiecte pe fonduri europene anul acesta. Ceea ce putem face în perioada următoare, când ne va permite vremea, este să curăţăm noroiul şi să punem nişte pietriş ca să se poată circula pe stradă”, ne-a declarat şeful Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Timişoara, Culiţă Chiş.

Şeful Direcţiei Tehnice a municipalităţii a revenit cu unele precizări după prezentarea situaţiei de pe Laurenţiu Nicoară pe www.tion.ro.

„Am trimis oamenii pe teren, iar cei de la Aquatim vor interveni în cursul zilei de miercuri, cu vidanjele, pentru a scoate apa. Strada este racordată la canalizare, joi vor merge drumarii acolo să vadă care e situaţia şi ce putem face să nu se mai adune apa pentru ca această arteră să fie practicabilă”, a adăugat Culiţă Chiş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !